HATAY BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ'TAN SU ZİRVESİNDE SAĞLIK VE BİLİM VURGUSU

HATAY BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ'TAN SU ZİRVESİNDE SAĞLIK VE BİLİM VURGUSU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İzmir’de düzenlenen CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir araya geldiği "Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi"ne...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İzmir’de düzenlenen CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir araya geldiği "Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi"ne katıldı. Zirvede konuşan Başkan Savaş, " Bizler hep siyasetçiyiz ama sağlık ve bilim olduğu zaman siyasetin bir tarafta olması lazım. Bütün ilgili makamların bu konuyu çözmesi için el ele vermesi lazım" dedi.

Türkiye’nin su ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla bir araya gelen belediye başkanları, suyun verimli kullanılması, su yönetimi ile ilgili en iyi uygulamaları ve politikaları ele aldı. Buluşmada suyun insan yaşamındaki hayati önemi ile ilgili düşüncelerini paylaşan CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, suyun ortak akıl ve kolektif bilinç ile hareket edilerek yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

“SAĞLIK VE BİLİM OLDUĞU ZAMAN SİYASETİN BİR TARAFTA OLMASI LAZIM”

Zirvede konuşan Başkan Savaş, “Başka Bir Su Yönetimi”nin mümkün olduğunu ifade ederek, “Herkes Türkiye’nin su konusunda fakir bir ülke olduğunu söylüyor. Biz de bunun şahitliğini yapıyoruz. Ve yıllardır kuraklığa doğru maalesef emin adımlarla gidiyoruz” dedi. 

Dünyanın üçte ikisinin su ile kaplı olduğunu hatırlatan Savaş, konuşmasınışöyle sürdürdü:

“Ama bizim kullanacağımız sadece bu suyun yüzde ikisi. Yüzde ikilik suyumuzu hem kullanma hem de içme konusunda çok iyi muhafaza etme politikaları için buradayız. Dünyada iki önemli öğe var. Biri güvenilir gıda diğeri ise teknoloji. Teknoloji konusunda dünya beş sıfırı konuşurken biz ancak iki buçuklardayız. Güvenilir gıda konusunda ise dünyanın ilk beşülkesinden biri olabiliriz. Ama bunu kullanabileceğimiz su ve kuraklaşmamış coğrafyamız ile ölçmemiz lazım. Bu nedenle bugünkü organizasyon çok önemli. Buradaki kararlar ortak hedefimizi belirleyecek. Bizler hep siyasetçiyiz ama sağlık ve bilim olduğu zaman siyasetin bir tarafta olması lazım. Bütün ilgili makamların bu konuyu çözmesi için el ele vermesi lazım. Bugün de belediye başkanları ve bilim adamları olarak bu konu için buradayız. Hep birlikte su konusunda birlikte karar verelim, birlikte emin adımlar atalım ve hedefe birlikte ulaşalım. Bu önemli organizasyonu düzenleyen Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim."

Buluşmanın sonunda 11 büyükşehir belediye başkanının imzasıyla 10 maddelik manifesto imzalandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.