OVACIK BELEDİYESİ'NDEN İŞÇİLERE YÜZDE 25'LİK ZAM, KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

OVACIK BELEDİYESİ'NDEN İŞÇİLERE YÜZDE 25'LİK ZAM, KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Tunceli Ovacık Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işçilerin maaşlarına yüzde 25'lik zam yapıldığını, kadın...

Tunceli Ovacık Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işçilerin maaşlarına yüzde 25'lik zam yapıldığını, kadın çalışanlara da pozitif ayrımcılık uyguladıklarını bildirdi. Sarıgül, "Bu sebeple 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü izin olarak sözleşmelerine ekledik” dedi.

Ovacık Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde belediye işçilerine yüzde 25’lik zam yapıldığını belirten Başkan Mustafa Sarıgül, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Kadına şiddetin günbegün attığı bir ortamda bir sabah uyandığımızda tarafı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nden de çekilmiş olduğumuzu öğrenmiş olduk. Bu süreçte emekçilerimizle yaptığımız toplu iş sözleşmesinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapma ihtiyacı duyduk. Bu sebeple 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü izin olarak sözleşmelerine ekledik. Ayrıca kadınlarımızın ayın herhangi bir gününü kendi ihtiyaç doğrultusunda izin kullanmalarını da sözleşmelerine ekledik. Ovacık Belediyesi bundan sonra da kadınlarımızın yanında olacak ve her konuda onları desteklemeye devam edecek. Yaklaşık yüzde 25’lik bir zam oranı ve sosyal haklar ile kadınlarımızıönceleyen bir toplu sözleşme yaptık. İşçilerimize hayırlı olsun.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.