ZABITA PERSONELİNE YÖNELİK ‘İLETİŞİM EĞİTİMİ’ DÜZENLENDİ

ZABITA PERSONELİNE YÖNELİK ‘İLETİŞİM EĞİTİMİ’ DÜZENLENDİ

12 Aralık 2025

Küçükçekmece Belediyesi, personelin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda zabıta personeline yönelik iki gün boyunca ‘İletişim Eğitimi’ gerçekleştirildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde; Doç. Dr. Burcu Türk ve Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Özkan stres ve öfke yönetimi, Prof. Dr. Işıl Zeybek etkili iletişim teknikleri ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Seyhan hukuki yetkiler gibi konularda zabıta personeline ayrıntılı bilgi verdi.

Doç. Dr. Burcu Türk: Stres, düzenlenebildiğinde bireyin işlevselliğini ve ilişkilerini güçlendiren doğal bir süreçtir

Stres ve öfkenin bastırılması ya da ortadan kaldırılması gereken olumsuz bir durum olmadığını belirten Doç. Dr. Burcu Türk, ‘’Stres ve öfke fark edilip düzenlenebildiğinde bireyin işlevselliğini ve ilişkilerini güçlendiren doğal bir süreçtir. Bu süreçlerin yoğunluğunu belirleyen asıl etken, yaşanan olaydan çok olayın nasıl anlamlandırıldığı ve bu anlamlandırmanın bedensel, duygusal ve davranışsal tepkilere nasıl yansıdığıdır. Düşünceleri daha gerçekçi bir çerçeveye oturtabilmek, duyguyu adlandırarak kabul edebilmek, bedeni sakinleştiren düzenleme becerilerini kullanmak ve suçlayıcı olmayan bir iletişim dili benimsemek, fizyolojik alarm düzeyini düşürür ve otomatik tepkiler yerine bilinçli davranışların ortaya çıkmasını sağlar’’ dedi.

Uyku dışında kalan zamanın tamamının iletişim kurularak geçirildiğini ve etkili iletişimin önemini anlatan Prof. Dr. Işıl Zeybek ise, ‘’Her gün bir teknolojik değişim, dönüşüm ve yenileşme yaşıyoruz ve bu durum yalnızlaşmayı, başkalarıyla iletişim kurmamayı getiriyor. Teknolojik gelişmelerle birlikte artık akıllı ekranlar insanların bir organı haline geldi ve bir bağımlılık oluştu. Dijital bağımlılıkla insanlar artık kendi dünyalarında tek başına ve başkalarına gereksinim duymuyorlar. Böylece sosyalleşme, paylaşım ve karşılıklı etkileşim yok oldu’’ dedi.

Dr. Öğr. Üyesi: Serkan Seyhan: Zabıta personeli belediyenin sahadaki yüzüdür

Zabıta personellerinin görevlerinin sahadaki ve hukuki yansımalarının neler olduğundan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Seyhan, ‘’Zabıta personeli belediyenin sahadaki yüzüdür. Belediye bir karar alır ve zabıta bunu sahada uygular. Dolayısıyla hukuki süreçleri, yetkisini, sorumluluğunu bilip ona göre hukuka uygun bir şekilde süreçleri yürütmesi hem daha sonra verilecek yaptırımların hukuka uygun olmasını sağlar hem de o beldede yaşayan insanların belediyesine güven duymasını sağlar’’ dedi. 

y2qhp9aobze6xgdr43gr50kv.jpg

1sx2lsad9pku6urbw8malnbr.jpg

5z84p0xkelakhufm3ydbsorc.jpg

pzngkwbmpzxquy8scradh1fl.jpg

xswrduI5jqjlv6eqooysnetm.jpg

x8wf0fvor3vbjd95s6ixept1.jpg

tkhrfxfcveydop91nz7mvi0w.jpg

kaec6eqw8dmzhbpsngonv1ax.jpg

bwiuxktqdy9pduoqjI0gteyl.jpg

bdwox41uzkjpbyyk8lrutwng.jpg

ps0uqgefnghjv2kopucnh9ei.jpg

yt4zxvyorpblcjtbfkihdgcw.jpg

sjxhghz4aopbtv2lxk9imd3f.jpg

mayrxgtsundmnIfe51wdq7pt.jpg

fm1o8xnbg0fwahjcqy3ngwpq.jpg

kyxhwaed4lspvnszde1ctomh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.