BAKAN KOCA, VAKA HARİTASINI PAYLAŞTI: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ARTIŞ VAR

BAKAN KOCA, VAKA HARİTASINI PAYLAŞTI: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ARTIŞ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. 13-19 Mart tarihlerini kapsayan haritadaki vaka artışları, geçen...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. 13-19 Mart tarihlerini kapsayan haritadaki vaka artışları, geçen haftaya kıyasla bakıldığında korku yarattı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de artış yaşanırken, en fazla vaka her 100 bin kişide 508,97 ile yine Samsun'da görüldü.

Hatay, Mardin, Osmaniye, Adana, Burdur, Afyon, Muş illerinde vaka sayılarında küçük de olsa düşüş olduğu görüldü. Bu illerin haricindeki bütün illerde geçen haftaya kıyasla büyük artış yaşanırken ilk sırada yine Samsun var.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE BÜYÜK ARTIŞ

Geçen haftaya oranla Yozgat'ta yaklaşık 2 kat, Erzincan'da 2,3 kat, Çankırı'da 2,5 kat, Elazığ'da 2,7 kat oranında bir artış yaşandı. En büyük artış ise yaklaşık 7 katlık bir artışla Siirt'te yaşandı.

Üç büyük ile baktığımızda; geçen hafta her 100 bin kişide görülen vaka sayısıİstanbul'da 178,25 iken bu hafta 251,12'ye yükseldi. Ankara'daki vaka sayısı 68,53'ten 107,99'a yükselirken İzmir'deki vaka sayısı 78,57'den 111,41'e yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.