HATAY BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYELERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

HATAY BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYELERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçe belediyesini, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından büyük bir sorun haline gelen Haşere ve Vektörle mücadele konusunda göreve davet etti.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası yapılan “Haşere ve Vektörle mücadele” çalışmalarının yürütülmesi konusunda Hatay Valiliği’ne ve 15 ilçe belediyesine bir yazı gönderdi.

 

Gönderilen yazıda, Hatay’da yerleşim alanlarında oluşan yıkım ve havaların ısınmasıyla birlikte haşere üreme alanı sayısının 120 binlerden 1 milyona yaklaştığı belirtilerek, bu dönemde haşere ve vektör ile mücadelenin oldukça önemli hale geldiği, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, il sınırları içinde tüm imkânlarıyla ilaçlama çalışmalarına devam etmekte olduğu vurgulandı.

 

30.06.2021 tarih ve 2021/14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile tüm şehirlerde olduğu gibi Hatay Büyükşehir Belediyesi ilaçlama biriminin araç sayısının kademeli olarak 103 araçtan 65 araca düşürüldüğü aktarıldı.

 

HBB Genel Sekreteri Nihat Tazeaslan imzalı yazıda; İçişleri Bakanlığı’nın 22.05.2017 tarihli yazısı ve 5216 sayılı kanun gereğince “Büyükşehir belediyesi bulunan illerde, haşere ve vektör ile mücadeleyi tek elden yürütmek, mücadele için ayrılan kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla ilaçlama hizmetlerinde temel görev sorumlukların büyükşehir belediyesinde olduğu ancak ihtiyaç duyması halinde ilçe belediyelerinin de bu hizmeti büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde yapılabileceğine dikkat çekildi.

 

KİLİSLİ; “7 GÜN 24 SAAT MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, vatandaşlardan gelen şikâyet ve talepler üzerine ilaçlama çalışmalarını haftanın 7 günü 24 saat, geceli gündüzlü bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

 

TESPİT EDİLEN ÜREME ALANI SAYISI 120 BİN’DEN 1 MİLYONA ULAŞTI

 

Geçtiğimiz yıllarda mevcut 120 bin üreme alanının tespit edildiğini, bu bölgelerde sineklerin ve haşerelerin üremesini engellemek için yıl boyunca; Şubat ayından itibaren sıvı ve granür tarzında ilaçlama yaptıklarını hatırlatan Başkan Kilisli, deprem sonrası bu 120 bin noktanın 1 milyonun üzerine çıktığını vurguladı.

 

TÜM KURUMLARIN ORTAK ÇALIŞMASI ŞART

 

Kilisli şöyle devam etti: “Bu binalarla ve çevre kirliliğiyle ilgili tüm kurumların ortak bir çalışma yapması lazım. Özellikle ilçe belediyelerine buradan seslenmek istiyorum. İlçe belediyelerimizin  temizlikle ilgili çok hassas davranmaları gerekiyor. Bu yapılmadığı sürece karasinek ve diğer zararlı böceklerin üremesini durdurmamız mümkün olmayacak.

 

İlk günden itibaren tüm araçlarımızla tüm personelimizle gündüz larvayla mücadele; gece uçan sinekle mücadele için canla başla çalışıldı. Diğer taraftan şehirde de şöyle bir yapı oluştu. Normalde konteyner ve çadır kentlerin içerisinde yoğunlaştırabilseydik insanları bu mücadeleyi biraz daha iyi yapabilirdik ama insanlar ağır hasarlı, orta hasarlı veyahut da az hasarlı evlerinin bahçesine bir çadır kuruyor ve orada bir hizmet üretmemizi bekliyor. Maalesef bu şekilde 65 araç değil 3 yüz araç ile bile çok zor olur, ilçelerin mutlaka ilaçlama yapması gerekiyor’

 

Haberin fotoğraf ve videosunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

 

https://we.tl/t-qZ6MGYsl83

https://we.tl/t-lmbIgdriTH

 

 

qhyrItkgnmxjk512aueozm4b.jpg

mvcirmuwscnvjq3jzd1l6pnb.jpg

yjmio5cvcu1bga2gsk8ewvha.jpg

tmbum5zpkoy2fqwgnhe7vpzt.jpg

pgpdsk61wjlnd4ukn570gbx8.jpg

iay1l6s7vpgaI09owknxmtcf.jpg

jwuk8Iqxbai9tfmcx5m40yo7.jpg

hh2bzxrle4v1qfrlmoudyjip.jpg

xid3qb8wlbtkaqtw7svgmper.jpg

gmftxhv3dr5pk6btymowiz9q.jpg

rcupfg0nqemnxb1wsv2zldyd.jpg

nzoqwu9tlp7zmhihgrxfykmv.jpg

qn1fs0jlwoqeIvrnw7sjtphm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.