İCRA BORCU İÇİN ÇOCUK PARKINI SATAN AKP’Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ, 42 BİN TL "KAÇAK KAT" CEZASI KESİLDİ

İCRA BORCU İÇİN ÇOCUK PARKINI SATAN AKP’Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ, 42 BİN TL "KAÇAK KAT" CEZASI KESİLDİ

Şanlıurfa’nın AKP’li Akçakale Belediyesi’nin borçlarınıödeyebilmek için icradan çocuk parkını sattığını açıklayan İYİ Parti Akçakale ilçe başkanıİbrahim Toygar’a, ilçe...

Şanlıurfa’nın AKP’li Akçakale Belediyesi’nin borçlarınıödeyebilmek için icradan çocuk parkını sattığını açıklayan İYİ Parti Akçakale ilçe başkanıİbrahim Toygar’a, ilçe belediye İmar Müdürlüğünce 42 bin TL’lik kaçak kat cezası kesildi. Toygar, “Ben her daim halkın hakkını hukukunu dile getirdiğim için bana ait olmayan, aile bireylerine ait olan 5 ay önce yapılmış ev inşaatına Akçakale Belediyesi tarafından 42 bin lira, aslında konuşma ceza kesilmiştir” diyerek belediyeyi eleştirdi.

Şanlıurfa’ya bağlı AKP’li Akçakale ilçe belediyesinin icralık olan borçlarınıödeyebilmek için 820 metrekarelik çocuk parkını sattığını açıklayan İYİ Parti Akçakale İlçe Başkanıİbrahim Toygar’a, 5 ay önce aile bireylerine ait eski eve kat çıkıldığı için belediyenin İmar Müdürlüğünce 42 bin lira idari para cezası kesildi.

Konuyla ilgili sosyal medyada açıklamada bulunan Toygar, belediyenin bu cezasını“konuşma ve eleştirme cezası” olarak nitelendirerek, “Her konuşup hakkını arayana ceza mı kesilecek? Biz nasıl siyaset yapacağız, biz nasıl halkın hakkını arayacağız, biz eleştirip hak aradığımız için mi zulmediyorsunuz?” diye sordu.

“42 BİN LİRA KONUŞMA CEZA KESTİLER”

İYİ Parti İlçe Başkanı olarak AKP’li Akçakale Belediyesini eleştirdiği için ev inşaatlarına ceza kesildiğini savunan Toygar açıklamasında şunları söyledi:

“Bu memlekette doğruları söylemenin ve yanlışları dile getirmenin ağır bir bedeli vardır. İşte bu bedel benim başımın tacıdır. Ayrıca ben her daim halkın hakkını hukukunu dile getirdiğim için bana ait olmayan aile bireylerine ait olan, 5 ay önce yapılmış ev inşaatına Akçakale Belediyesi tarafından 42 bin lira aslında bana konuşma ceza kesilmiştir. Şimdi dili Allah vermiştir her konuşup hakkını arayana ceza mı kesilecek? Biz nasıl siyaset yapacağız, biz nasıl halkın hakkını arayacağız? Biz eleştirip hak aradığımız için mi zulmediyorsunuz? Ama unutmayın biz bu konuyu mahkemeye taşıyıp sizlerle yargıönünde hesaplaşacağız.”

DEVLETİN GÖNDERDİĞİ 16.7 MİLYON İLE NEDEN BORÇLARI ÖDEMEDİNİZ? SORUSUNU SORMUŞTU

Toygar, Şanlıurfa’ya bağlı AKP’li Akçakale ilçe belediyesinin icralık olan borçlarınıödeyebilmek için 820 metrekarelik çocuk parkını sattığınıönceki hafta açıklayarak  “Barış Pınarı Harekatında Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen 13 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen 2 milyon ve İçişleri Bakanlığı’ndan gelen 1.7 milyon lira destek ile neden bu borcu ödemediniz?” sorularını yöneltmişti.

HALEF - SELEF BAŞKANLAR AKP’Lİ

Akçakale Belediyesi facebook hesabından yaptığı açıklama ile iddiaları doğrularken, borcun önceki dönemden kaldığını açıklamıştı. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’dan önceki Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da AKP’den seçilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.