BOĞAZİÇİ'NDE GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİ SAYISI 12’YE ÇIKTI

BOĞAZİÇİ'NDE GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİ SAYISI 12’YE ÇIKTI

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsüönünde LGBTİ bayrağı taşıyan öğrenciler ve çevik kuvvet ekipleri arasında yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınanların sayısının 12'ye çıktığıöğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıyan öğrenciler ve çevik kuvvet ekipleri arasında yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınanların sayısının 12'ye çıktığıöğrenildi.

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasına yönelik öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Geçen günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nin giriş kapısının üstüne çıkarak, gökkuşağı bayrağı açtığı iddiasıyla bir öğrenci hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bugün de bir grup öğrenci, "Gökkuşağı bayrağı suç değildir" sloganıyla arkadaşlarına destek olmak için Güney Kampüs'ten Kuzey Kampüs'e geçmeye çalıştı. Bu arada, güvenlik güçleri kalabalık öğrenci grubuna müdahale etti. Öğrencilerden 4'ü gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma sebeplerinin, LGBTİ bayrağı taşımaları olduğu iddia edilirken güvenlik güçleri GBT kontrolü için olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan 4 öğrencinin serbest bırakılmadan, kampüs önünden dağılmayacaklarını söyleyen öğrenciler de polis ablukasına alındı. Bu arada 8 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi önüne giden CHP ve HDP'li milletvekilleri, bir yandan öğrencilere yönelik ablukanın kaldırılması, bir yandan da gözaltına alınanların serbest bırakılması için girişimlerde bulunuyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.