SES: KHK’LILARIN DOSYASI 250 RAYLI ÇELİK DOLAPTA

SES: KHK’LILARIN DOSYASI 250 RAYLI ÇELİK DOLAPTA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sendikal hak ihlalleri raporunu açıklayarak, KHK ile ihraç edilen üyelerine ilişkin “Komisyonun faaliyet raporunda başvuruların ‘250 raylıçelik...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sendikal hak ihlalleri raporunu açıklayarak, KHK ile ihraç edilen üyelerine ilişkin “Komisyonun faaliyet raporunda başvuruların ‘250 raylıçelik dolapta’ saklandığı bilgisi yer almakta ancak yıllardır başvurularının sonuçlanmasını bekleyenler için başvurularının hangi sırayla ve ne kadar sürede sonuçlandırılacağı bilgisi yer almamaktadır” dedi.

SES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, KESK’e bağlı sendikalar ve kendi sendikalarına üye kamu emekçilerinin OHAL KHK’larıyla ihraçlarından sonra iadelerinin geciktirildiğini ifade ederek, “OHAL KHK’leri ile ihraç edilen 795 üyemizden 484’ünün OHAL Komisyon başvuruları hala sonuçlanmamıştır… KESK üyelerine ait 4267 ihraç dosyasının sadece yüzde 38’i karara bağlanmış, yüzde 62’si ise 4 yıldır karara bağlanmayı beklemektedir. KESK’lilere ait hala karara bağlanmayan dosya sayısı yaklaşık 2 bin 400 dür. Bu sayı karara bağlanmamış dosyalar arasında yüzde 18’in üzerindeki yüksek bir orana denk düşüyor. KESK’lilerin oranının yüksekliği kasıtlı bir geciktirme ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.  

Başvuruların bekletildiğine ilişkin duyumlarını da aktaran Atabey, “Komisyonun faaliyet raporunda başvuruların ‘250 raylıçelik dolapta’ saklandığı bilgisi yer almakta ancak yıllardır başvurularının sonuçlanmasını bekleyenler için başvurularının hangi sırayla ve ne kadar sürede sonuçlandırılacağı bilgisi yer almamaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı onayı ve Yüksek Disiplin Kurulu kararlarıyla da ihraç edilen kamu emekçileri olduğunu kaydeden Atabey, şu bilgileri paylaştı:

“Sağlık Bakanlığı ve YÖK Hastanelerine bağlı kurumlarda çalışan 12 üyemiz ihraç edilmiştir. Bunlardan 3’ü açtığımız dava sonucu görevlerine iade edilmiştir. 8 üyemizin davası devam etmektedir.  Çeşitli tarihlerde 10 üyemiz açığa alınmıştır. 2 üyemiz açtığımız dava sonucu görevlerine geri dönmüş ancak görevine dönen üyelerimizden biri bakan onayı ile ihraç edilmiştir.  Yüksek Disiplin Kurulu kararları ile 9 üyemizin kamu görevlerine son verilmiştir. Üyelerimiz adına açtığımız davalarda 4 üyemiz yeniden kamu görevine dönmüş, 4 üyemizin davası Danıştay’da ve 1 üyemizin davası Anayasa Mahkemesi’nde  devam etmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.