ERDOĞAN: CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

ERDOĞAN: CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi, “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, il teşkilatlarını ayrı ayrı selamladı...

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi, “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, il teşkilatlarını ayrı ayrı selamladı ve konuşmasına dua ile başladı. Erdoğan, “MHP’ye ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakıçatısı altında, büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakı’nı, MHP ile birlikte seçimlerde ve Meclis’te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik.  Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakına destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız” diye konuştu.

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi, “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda başladı. AKP kongresi için CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi olmak üzere 11 partiye davetiye gönderildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi. MHP, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Sadir Durmaz ve MYK Üyesi Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay’dan oluşacak beş kişilik heyetle katıldı. İYİ Parti ise Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile Genel Başkan YardımcısıŞenol Sunat ve Cihan Paçacı’dan oluşan heyetle yer adı. CHP’yi de kongrede Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın temsil etti.

Kongreye özel bir şarkı ve üç tanıtım filmi hazırlandı. Kongrede; bin 560 delege oy kullanacak, tüzük değişikliği de yapılacak. Kongrede oylanacak tüzük değişikliğiyle partinin üst karar organı olan MKYK’nın üye sayısı 50’den 75’e yükseltilecek. Genel Başkanvekili sayısı 2’ye çıkarılacak. Erdoğan’ın A takımı yeni MYK ise bugün yapılacak ilk MKYK toplantısında belirlenecek.

Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre birlikte ve aynı anda yapılması teklif edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

TEK TEK SELAMLADI

Erdoğan, kongre konuşmasının başında da il teşkilatlarını ayrı ayrı selamladı. Erdoğan; Adıyaman için “Alem düşman kesilse, gönül senden vazgeçmez”, Elazığ için “Fırat'ın türküsünü en güzel gakkoş söyler, Elazığ hoş geldin”, İstanbul için “Bir ömrün yetmediği İstanbul, hoş geldin”, İzmir için “Dünyada biriciksin, İzmir hoş geldin”, Muğla için “Seni görmeyenler güzel gördüm demesin, Muğla hoş geldin”, Nevşehir için “Hacı Bektaş’tır pirimiz, Nevşehir hoş geldin”, Hakkari için “Dağlar arasında lale çiçeği, Hakkari hoş geldin”, Sivas için “Alimler, şairler şehri, Sivas hoş geldin”, Tunceli için “Binbir güzelliğin cem olup adını verdiği şehir Tunceli, hoş geldin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye için “Kıymetlim” derken; kendi memleketi Rize için “Baba ocağım Rize, kurban olurum size” dedi. Erdoğan’ın selamlarken salondan “Bir şarkısın sen” şarkısı yükseldi. Erdoğan, “Gençler zaten sizler hepiniz birer şarkısınız” diye yanıt verdi.

KONUŞMAYA DUA İLE BAŞLADI

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Evet, bugün burada sizler; 81 vilayetiyle, 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi, yüzlerce milyon kardeşimizle tüm coğrafyamızı, milyarlarca dostumuzla tüm dünyayı temsil ediyorsunuz. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongremize hoş geldiniz, safa getirdiniz, muhabbet getirdiniz, güzellik getirdiniz. Sizlerin şahsında kalbi millet ve memleket sevdasıyla çarpan, erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Sizlerin şahsında, bu halkın refahı, bu ülkenin kalkınması, bu devletin büyümesi için gecesini gündüzüne katan herkesi selamlıyorum. Sizlerin şahsında, kendisi ve ülkesi için çalışan, üreten, vatan toprağının her karışını alın teriyle sulayan işçimizi, çiftçimizi, esnafımızı, girişimcimizi, her meslekten kardeşimizi selamlıyorum. Sizlerin şahsında, hangi inançtan, hangi kökenden, hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun, bu ülkenin 84 milyon insanının hepsini selamlıyorum. Sizlerin şahsında, Anadolu’yu vatan yapmak için yola çıktığımız günden beri istiklalimiz ve istikbalimiz için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bugün de yurt içinde ve yurt dışında aynı mücadeleyi sürdüren tüm kahramanlarımızı selamlıyorum. Sizlerin şahsında, gözü ve kalbi Türkiye’nin üzerinde olan, bugün bu salonu en az sizler kadar heyecanla takip eden tüm kardeşlerimizi, dostlarımızı, tüm mazlumları selamlıyorum.  Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi hepinizin, hepsinin üzerine olsun…  Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…Hamd, alemlerin rabbi, rahman, rahim, hesap ve ceza gününün maliki Allah’a mahsustur. Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanların sapmışların yoluna değil. Duamızı kabul buyur, elimizi boşçevirme Allah’ım.  Her işimize olduğu gibi, insanlığa, ümmete, milletimize, ülkemize hizmet mücadelemizin yeni bir safhasının ilk adımı olarak gördüğümüz bu kongremize de Rabbimize niyazla başlıyoruz.

“2023 HEDEFLERİNE, 2053 VİZYONUNA BU İTTİFAKLA KAVUŞTURACAĞIZ”

Biz, bugüne kadar hangi mücadeleyi yürütmüşsek, hangi başarıları kazanmışsak, hepsini de işte bu iman, işte bu inanç, işte bu azim sayesinde gerçekleştirdik.  Bundan sonra da aynı hissiyatla, Sırat-ı Müstakim üzere yürümeye, ter dökmeye, gerektiğinde canımızı ortaya koymaya devam edeceğiz.  Eksikten ve yanlıştan münezzeh olan sadece Rabbimizdir. Biz fanilerin elbette hatası ve eksiği olmuştur, olacaktır.  Önemli olan istikameti doğru, kalbi ferah, yüreği sağlam, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah’ın yazgısı ve milletimizin takdiridir.  İşte bu anlayışla, ‘niyet hayr, akıbet hayr’ diyerek, sizlerle birlikte bir kez daha yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın muhasebesini milletimize arz etmek istiyoruz.  Bu vesileyle, MHP’ye ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakıçatısı altında, büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum.  Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakını, MHP ile birlikte seçimlerde ve Meclis’te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik.  Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakına destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.