CHP Gençlik Kolları, Adana’dan Silivri’ye Tutsak Başkanlar İçin Adalet Yürüyüşüne Başladı

CHP Gençlik Kolları, Adana’dan Silivri’ye Tutsak Başkanlar İçin Adalet Yürüyüşüne Başladı

Hukuksuzca tutuklanan Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu tüm belediye başkanlarına özgürlük için CHP Adana Gençlik Kolları tarafından Adana’dan Silivri’ye başlatılan Adalet Yürüyüşü, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünden başladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin için hukuksuz tutukluluğun ilk gününden bu yana Taş Bina önünde nöbet tutan CHP Adana Gençlik Kolları, Adana’dan Silivri’ye 1300 Kilometre boyunca yürüyecek.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, yürüyüş öncesinde yaptığı basın açıklamasında “Adana’dan başlayacak bu yürüyüşün yolu, istibdata karşı hürriyetin yoludur. Gençlik örgütümüzde yetişen Zeydan Başkanın tutsak edildiği ilk günden bu yana Adana’nın her mahallesinde, her meydanında gençlik örgütümüzle ayaktayız. Adana Gençlik Örgütümüz hukuksuz tutsaklığın ilk gününden bugüne; buradalar. Taş Bina önünde Adana halkı ile birlikte Adalet nöbetindeler, başkanlarımıza, Adana’nın iradesine sahip çıkıyorlar. Hepsinin mücadelesini selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Aydın'ın konuşması şöyle:

“Siyasi iktidar tarafından tutsak edilen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a sahip çıkan gençler olarak bugün, tutsaklığın ilk gününden beri Gençlik Örgütümüzün adalet nöbeti tuttuğu Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünden, Adana’dan Silivri’ye, tarihe geçecek bir Adalet Yürüyüşü’ne başlıyoruz.

Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi’nin mutfağından, gençlik örgütümüzden başlamıştır Zeydan Karalar. Özverisiyle, mücadelesiyle, başarısıyla güzel Adana’nın başkanı, iradesi olmuştur. Gençliğin ağabeyi, Adana’nın evladıdır. Bu şehrin her köşesinde silinmeyecek izleri vardır.

Tutsak edildiği ilk günden bu yana Adana’nın her mahallesinde, her meydanında gençlik örgütümüzle ayaktayız. Adana Gençlik Örgütümüz hukuksuz tutsaklığın ilk gününden bugüne; buradalar. Taş Bina önünde Adana halkı ile birlikte Adalet nöbetindeler, başkanlarımıza, Adana’nın iradesine sahip çıkıyorlar. Hepsinin mücadelesini selamlıyorum.

Yapılan haksızlıkları, ipe sapa gelmez iddiaları her yerde anlatıyoruz. Büyük bir mücadeleyi göğüslüyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde 19 Mart’tan bu yana her gün sahada, her hafta İstanbul’un bir ilçesinde, her haftasonu bir ilin meydanında milletimizle bu hukuksuzlara ses yükseltiyoruz. Tutsak Belediye Başkanlarımıza özgürlük için bir araya geliyoruz.

Akdeniz’de, Karadeniz’de, Marmara’da Anadolu’nun dört br yanında Gençlik Kortejlerimizle özgürlük mitinglerimize binlerce gençle yürüyoruz.

Her damarına siyaset bulaşmış, her yönüyle çürümüş bir yapıyla tepeden tırnağa mücadele ediyoruz.

Devletin adalet terazisini derinden sarsarken, toplumsal barışımıza da kastediyorlar.

Bu kötülüklerin kazananı yoktur. Milletle kavga eden, sandığa saygı duymayan, karşısına gençliği alan hiç kimsenin kazanma şansı yoktur!

Her sabah başka skandallara uyanıyoruz. İşsizlik, güvencesizlik, sahte diplomalar, sahte imzalar, uyuşturucu çeteleri, katiller… Hiçbiri iktidarın gündeminde değil. Peki nedir iktidarın gündeminde olan? Adana’nın iradesi Zeydan Karalar’ı iftiralarla, yargı kumpaslarıyla hapsetmek.

Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nu tutsak etmek. Demokrasiyi ablukaya almak. Cumhuriyet’imizin kazanımlarını ayaklar altına almak.

Bunun bedelini hep birlikte ödüyoruz. Bu kötülüklerin, bu çürümüşlüğün faturası halka, bizlere kesiliyor.

Fakat unutmayalım, umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ve tıpkı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, biz hiç umudumuzu kaybetmedik, Sizlere söz veriyorum. Bu ülkede gençler olarak umut, biz var olduğumuz sürece hep burada olacak. Umut burada, bu meydanlarda!

Suskun sandıkları, apolitik dedikleri, hor gördükleri gençlik 19 Mart’tan bu yana nasıl tarih yazdıysa, yıldırmak, sindirmek, korkutmak istedikleri gençlik; önüne çıkan tüm engellere, kurulan tüm tuzaklara, baskının ve zulmün her türlüsüne rağmen gururla, onurla ve sarsılmaz bir kararlılıkla yürüyecek.

Yalanlardan, iftiralardan medet umanlar günbegün rezil olurken; bu çürümüş yapının devlete verdiği zarar her gün daha da ortaya çıkarken; tarih bizim mücadelemizi yazacak.

Adana’dan başlayacak bu yürüyüşün yolu,

Mücadele yoludur.

Adalet yoludur,

İstibdata karşı hürriyet yoludur.

Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde;

Yürüyeceğiz, direneceğiz, kazanacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ı, Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ı, Seyhan Belediye Başkanımız Oya Tekin’i ve tüm yol arkadaşlarımızı alacağız.

Kötülük gidecek, geriye biz, gençliğimiz, mücadelemiz kalacak.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.