Çankaya'da Birlik Aşuresi

Çankaya'da Birlik Aşuresi

Çankaya Belediyesi, Muharrem Orucu’nun 12. gününde her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşları “Birlik Aşuresi” için bir araya getirecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Sevgiye, kardeşliğe, dostluğa hizmet eden Birlik Aşuresi’ne tüm Başkentlileri davet etti.

30 Temmuz pazar günü Anıtpark’ta düzenlenecek ve 13 sivil toplum kuruluşu ile ortak düzenlenen Birlik Aşuresi’nde halk müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan da bir konser verecek. Saz sanatçıları ve ozanların sahne alacağı etkinlikte, semah ekibi de Kerbela şehitlerini yad edecek. 

Çankaya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Orucu’nun ardından “Acılar dünde kalsın, bir daha yaşanmasın” sloganıyla tüm vatandaşları “Birlik Aşuresi” etkinliğinde buluşturacak. 30 Temmuz günü saat 19.00’da Anıtpark’ta başlayacak etkinlik, 13 sivil toplum kuruluşuyla ortaklaşa gerçekleştirilecek. Etkinlikte binlerce Başkentliye aşure ikram edilecek. Halk müziğinin sevilen sanatçısı Hüseyin Turan’ın konser vereceği Birlik Aşuresi’nde saz sanatçıları ve ozanların yanı sıra semah ekibi de sahne alacak. 

TAŞDELEN KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANDI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "İnsanlık, Hz. Hüseyin ve ehlibeytin katledilişinin acısını yüzyıllar geçse de yüreğinde yaşatmaya devam etmektedir. Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile ehlibeyti rahmetle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyorum. Birlik Aşuremizin sevgiye, kardeşliğe, dostluğa vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum" diye konuştu.

ablsq6pnvyjqjikd0lgu2uh3.jpg

twewhfshk1x5iuetr3jcafnk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.