BORSA İSTANBUL’DA VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASI NEZDİNDE İŞLEM YAPILMAYA BAŞLANDI

BORSA İSTANBUL’DA VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASI NEZDİNDE İŞLEM YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle Borsa İstanbul'da Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle Borsa İstanbul AŞ Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası (VİOP) nezdinde işlem yapılmaya başlandığını duyurdu.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle Borsa İstanbul AŞ Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası nezdinde işlem yapılmaya başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

VİOP NEDİR?

VİOP kontratları küçük ve orta ölçekli yatırımcıyı voletiliteden korumak için kullanılan bir yöntem. Bu yöntemle, sınırlı başlangıç teminatlarıyla pozisyon açarak kaldıraç kullanma fırsatı sağlanıyor. Böylece küçük ve orta ölçekli yatırımcılar da düşük maliyetlerle korunma imkanı yakalayabiliyor. Bu korunma yatırımcı profiline göre ister gerçek hayattaki pozisyonları, isterse de finansal piyasalardaki yatırımlarının dengelenmesi için kullanılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.