ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ, HEDEF: 1 MİLYON METREKARE KALDIRIM DÖŞEMESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ, HEDEF: 1 MİLYON METREKARE KALDIRIM DÖŞEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte kaldırım imalatı, bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı. Fen İşleri Daire Başkanlığı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte kaldırım imalatı, bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yayaların ulaşım konforunu sağlamak için günlük 50 noktada kaldırım çalışması yapıyor. 2021 yılında yaklaşık 1 milyon metrekare kaldırım döşemesinin yapılması hedefleniyor.

Sürücülerin güvenli ve konforlu seyahat etmesi için birçok noktada asfalt çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yayaların güvenli yürüyüş konforu ve modern kent görüntüsü için de kaldırım çalışmalarına hız verdi.

KENTİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN VE GÜZELLEŞTİREN ÇALIŞMALAR

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri mevsim şartlarının normale dönmesiyle birlikte asfalt ve kaldırım ihtiyacı olan bölgelerde çalışmaları artırırken, özellikle yeni yerleşim alanlarını yayaların ve araçların ihtiyacına uygun hale getiriyor.

2021 YILI KALDIRIM HEDEFİ: YAKLAŞIK 1 MİLYON METREKARE

Büyükşehir Belediyesi, Başer Kavşağı, İhsan Doğramacı Bulvarı, Yozgat Bulvarı, Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi, Pursaklar Fatih Mahallesi Belediye Caddesi’nin de aralarında bulunduğu noktalarda geniş kapsamlı kaldırım çalışması yapıyor.

Günlük 50 noktada çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında 650 bin metrekare kaldırım çalışması yaparken, 2021 yılında ise yaklaşık 1 milyon metrekare kaldırım döşemeyi hedefliyor.

HER MEVSİM BAKIM VE ONARIM

Sıfırdan kaldırım imalatı dışında bakım ve onarım çalışmalarına pandemi sürecinde de hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi özellikle kış aylarında yıpranan kaldırımları da elden geçiriyor.

Bakım-onarım ekipleri tarafından kaldırımlar daha sağlam hale getirilirken, Başkent 153 çağrı merkezine vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ayrıca Fen İşleri ekipleri yerinde inceleme yaparak lokal bakım-onarım çalışmaları yürütüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.