Zeydan Karalar, “Kadınlarımız ürettikçe ülkemiz daha güçlü olacak.”

Zeydan Karalar, “Kadınlarımız ürettikçe ülkemiz daha güçlü olacak.”

2. Kadın Emeği Pazarı Adanalılarla Buluştu

Kadınların ekonomik hayattaaktif rol almasını desteklemek ve girişimciliklerine katkıda bulunmak içinAdana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıtarafından gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı’nın ikincisi düzenlendi.

“Ürettikçe Hep Güçlü”sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı 29-30 Eylül2023 tarihleri arasında; Adana'nın Seyhanİlçesi Cemalpaşa Mahallesi, Toros Caddesi, GazipaşaÇocuk Parkı’nda Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerinkatılımı ile yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadınve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; kadınların ekonomik hayatta fırsatlardaneşit şekilde yararlanmasını sağlamak, kadınemeğinin görünür hale gelmesi ve güçlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

El emeği ile üretilenürünlerin yer aldığı pazarda kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerstantlarında ürünlerini satışa sundu. Kadın Emeği Pazarı’nda, takı, örgü, tığ,dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, cam, resimve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler sergilendi.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Kadın EmeğiPazarı ile kadın kooperatifleri ve kadın girişimciler kendi imkânları ile ürettikleri ürünlerin Adanalılar ilebuluşmasını sağladı.

KADINLAR ÜRETTİKÇE TÜRKİYEDAHA GÜÇLÜ OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar KadınEmeği Pazarı’nı ziyaret ederek, kadınlar ürettikçe ve ekonomik hayatta varoldukça Türkiye’nin daha güçlü olacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindenbürokratlar, kadın kooperatif üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve meslekodaları temsilcileri, muhtarlar ve Adanalılar stantları ziyaret etti.

AKTİF ÜRETİME DESTEKATÖLYESİ YAPILDI

KadınEmeği Pazarı'nda Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı, Reslog desteği ile Türk veSuriyeli kadınların katılımıyla; kadındiyaloğu ve birlikte aktif üretime destek atölyesi yapıldı. Yapılan atölye çalışmasında kadınların üretimine olankatkıları, üretim yaparken yaşadıkları zorluklar, bunu aşmak için çözümönerileri, ürettiği ürünleri satma durumu, kadınların ürettikleri ürünlerisatış sürecinde ortaklaşan ihtiyaçlar, karşılaştıkları engeller, sıkıntılarınneler olduğu, iş yaşamına üretici kadınların daha fazla dâhil olabilmesi içinbelediyenin neler yapabileceği üzerinde konuşuldu.

Ayrıca Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından pazarda kurulan stantta kadın hakları konusunda farkındalık ve bilgilendirme çalışmasıyapıldı. Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kadın Emeği Pazarı’nınkurulduğu Gazipaşa Çocuk Parkı’nda çocuklara yönelik müzik, yüz boyama, serbestboyama ve ritim atölyesi gibi etkinlikler yaptı.

pcb2ugxkfwje4lz3o61isjtx.jpg

7bbtun8mxi6cho3aykj0s5fr.jpg

x8as3iznohfpIw51rdxqwetn.jpg

sIevwujh6efwib97ctalq8zh.jpg

gmdj76lw1fvmetywnIks3xar.jpg

jjxqfzvhyuaccoklhe571b8f.jpg

enh4xyyzrls6d29gfvfrwnwI.jpg

qofi45lz1umajw2f6jtwoa79.jpg

9hglmktfw0apoqhzdmsuxtep.jpg

ptmvcsklelxro9bj0Inugpwq.jpg

odlzk0nh91d8whfpvbimqulI.jpg

1vik7j9fcabnrsdh4cd3ypIn.jpg

vymw05punzmaz9dcdus1x6vk.jpg

pr6gutf5qzp0d8ikxgnyIy9b.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.