YURTTAŞTAN HÜKÜMETE TEPKİ: "BİZ AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ ARTIK"

YURTTAŞTAN HÜKÜMETE TEPKİ: "BİZ AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ ARTIK"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yurttaşın sorunlarını dinledi. Yurttaşın ortak talebi erken seçim oldu. Bir yurttaş, tepkisini; "Emekliyim düşünün...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yurttaşın sorunlarını dinledi. Yurttaşın ortak talebi erken seçim oldu. Bir yurttaş, tepkisini; "Emekliyim düşünün ve 2000 lira ev kirası. Biz ölüyoruz, biz açlıktan ölüyoruz artık" sözleri ile dile getirdi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Tekirdağ'da sokağa çıktı, yurttaşın sorunlarını dinledi. Davutoğlu ve yurttaş arasında yaşanan diyaloglar şöyle:

"Yurttaş: Ne olacak bunları kim yıkacak başkanım?

Davutoğlu: Biz yıkacağız, hep beraber. Onun için yollardayız.

Yurttaş: Utanmak sıkılmak da mı yok bunlarda hiç? Böyle bir şey var mı?

Davutoğlu: Doğru.

Yurttaş: Biz emekliyiz yine çalışıyoruz. Emekli maaşım dört sene önce asgari ücretten 400 lira fazlaydı. Şimdi asgari ücret benden 300 lira fazla, başkanım. Bu nasıl bir düzen?

Davutoğlu: Bu düzenin kaymağınıüç beş yandaş yiyor. Ama biz bunlara son vermek için geliyoruz, inşallah. Hep beraber.

Yurttaş: İnşallah."

“BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ”

"Yurttaş: Biz bu 600 milletvekilini hakkımı savunsun diye gönderdik. Bir esnaf olarak ezilmemek için… Ben bir buçuk yıldır eziliyorum. Esnaflıktan eziliyorum. Kredi çekiyorum kendimi döndüremiyorum. Halk o zaman, sandık istiyor. Bir an önce erken seçim istiyoruz.

Davutoğlu: Biz de onu istiyoruz inşallah.

Yurttaş: Yargıda biziz, halktır. Yasada halktır. Halk olmadan yargışu binaya mı ceza kesecek? Halka kesecek. Niye sandıktan kaçıyoruz. Getirsin sandığıönüme; adaleti, hukuku…"

“BİZ AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ ARTIK”

"Yurttaş: 2000 lira ev kirası. Ev sahipleri uçtu. Evleneceğim; param yok pulum yok; açlıktan ölüyoruz. Ne yapacağız, bize bir çare. Biz artık, düştük yerlere. Gerçek 2000 lira. Emekliyim düşünün, 2000 lira ev kirası. Biz ölüyoruz, biz açlıktan ölüyoruz artık.

Davutoğlu: Yardımcı olabilmek için mücadele gerekiyor. Hep beraber.

Yurttaş: Evet hep beraber, ben de bunu istiyorum sizden. Halk açlıktan ölüyor. Ben bir manava, dükkana gidiyorum; kasaya geliyorum 1000 lira. Aldığım hiçbir şey. Elektrik parası, doğal gaz faturası, su faturası; her şey, Hiç kimse sesini çıkaramıyor, korkuyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.