İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDEYİSİ ZABITA EKİPLERİNDEN KORONAVİRÜS DENETİMİ

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDEYİSİ ZABITA EKİPLERİNDEN KORONAVİRÜS DENETİMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kentin sahil bölgelerinde, alışveriş ve eğlence mekanlarının yoğun olduğu noktalarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kentin sahil bölgelerinde, alışveriş ve eğlence mekanlarının yoğun olduğu noktalarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasıçağrısı yaptı. Toplu taşıma araçlarında da temizlik ve yolcu yoğunluğu denetimleri sıklaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kontrollü normalleşmenin ardından kentteki denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri sahil bantlarında; kafe, restoran ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde çalışmalarda bulundu. İşletmelere, mesafe kuralına uymayı kolaylaştıracak çıkartmalar yapıştırıldı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise dolmuş, taksi, servis gibi toplu taşıma araçlarında koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını denetledi. Araç içlerinde yolcu yoğunluğu ile hijyen kurallarını inceleyen ekipler, rutin temizlik işlemlerine uygunluğu da kontrol etti. Bunların yanı sıra dezenfektan ve kolonya gibi hijyen ürünlerinin içerisine su katılma riskine karşı kontroller yapıldı.

Zabıta ekipleri kurallara uyulmadığını tespit ettikleri araçları, bağlı olduklarıİzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na bildiriyor.

YURTTAŞLARA TEŞEKKÜR

Zabıta Amiri Vedat Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın yetkili olduğu sahil, cadde, meydan, bulvarlarda; sosyal mesafenin korunması, maske takılması, hijyen kuralları ile ilgili çalışmaların sürekli yapıldığını ancak kontrollü normalleşmeyle birlikte bu denetimlerin artırıldığını söyledi.

Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerinin sokaklarda sosyal mesafeye uyulması konusunda anonslar yaptığını belirten Vedat Ayyıldız, Çevre İmar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise otogar ve alışveriş merkezlerinde sosyal mesafenin korunması için çalışma yürüttüklerini ifade etti. İzmir'de yaşayan yurttaşların, kurallara karşı duyarlı olduğunu vurgulayan Ayyıldız, “Kurallara uyan ve bize yardımcı olan yurttaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.