AKŞENER: SİZİ NASIL BİR ATEŞE ATIYORLAR Kİ GÖREVDEN ALININCA BU KADAR RAHATLIYOR, ÜSTÜNE ŞÜKRANLARINIZI SUNUYORSUNUZ?

AKŞENER: SİZİ NASIL BİR ATEŞE ATIYORLAR Kİ GÖREVDEN ALININCA BU KADAR RAHATLIYOR, ÜSTÜNE ŞÜKRANLARINIZI SUNUYORSUNUZ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal'ın "görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum"...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal'ın "görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum" şeklindeki açıklamasına ilişkin "Her giden, nedense bir rahatlıyor. Her gidende bir huzur, bir ferahlık, son derece "zen" bir tavır... İnsan, ister istemez soruyor. Sizi nasıl bir ateşe atıyorlar ki ekonomideki tablo, aslında ne kadar kötü ki görevden alınınca bu kadar rahatlıyor, üstüne bir de şükranlarınızı sunuyorsunuz?" yorumunda bulundu. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Ağbal'ın göreve geldikten 4 buçuk ay sonra Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınmasını da "Akıldan ve mantıktan uzak, ekonomiyi de uçuruma sürükleyen bir adımdır. Türkiye, Sayın Erdoğan’ın, düşünmeden aldığışuursuz kararlar sonucunda, hem yüksek faizin acı reçetesini ödüyor hem de yükselen kur ve artan enflasyonla boğulmaya mahkûm oluyor" diye eleştirdi.

"MEMLEKETİ NASIL BİR CENDEREYE SOKTUNUZ?"

Akşener, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz, daha 4 buçuk ay önce Damat Bakanı göndermek pahasına, göreve getirdikleri Merkez Bankası Başkanı da cuma gecesi itibariyle gitti. "Damadı affettik" diyorlardı, onun gidişine sebep olan başkan "Görevden alındım" dedi. Görevden alındığı için, bir de teşekkür etti… Zaten her giden, nedense bir rahatlıyor. Her gidende bir huzur, bir ferahlık, son derece "zen" bir tavır… Hayretle izliyoruz. İnsan, ister istemez soruyor "Sizi nasıl bir ateşe atıyorlar ki, ekonomideki tablo, aslında ne kadar kötü ki, görevden alınınca bu kadar rahatlıyor, üstüne bir de şükranlarınızı sunuyorsunuz? Memleketi nasıl bir cendereye soktunuz ki giden her biriniz, "Allah sonumuzu hayır etsin" diyorsunuz? Böyle ekonomi yönetimi olur mu? Böyle devlet insanlığı olur mu? Gerçekten ibretlik… Durumumuz bu kadar kötüyse, çıkıp milleti bilgilendireceksiniz. Devlet insanı, öyle metin arası mesajlarla, sağa sola sinyal vermez. Ya susar, sessizce kenara çekilir ya da çıkar, milletine gerçekleri söyler. Bu kadar basit. Ama maalesef, bu ucube sistemde, balık baştan kokuyor, devlet insanı bulmak, her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Merkez Bankası Başkanı’nı, göreve geldikten 4 buçuk ay sonra, bir gece yarısı görevden almak akıldan ve mantıktan uzak, ekonomiyi de uçuruma sürükleyen bir adımdır. Türkiye, Sayın Erdoğan’ın, düşünmeden aldığışuursuz kararlar sonucunda, hem yüksek faizin acı reçetesini ödüyor hem de yükselen kur ve artan enflasyonla boğulmaya mahkûm oluyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.