YEŞİLLER PARTİSİ: KURULUŞ EVRAKI 6 AYDIR BEKLETİLİYOR

YEŞİLLER PARTİSİ: KURULUŞ EVRAKI 6 AYDIR BEKLETİLİYOR

Yeşiller Partisi, kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı’na 21 Eylül’de teslim ettiklerini, ancak geçen 6 ayda İçişleri Bakanlığı’nın ‘alındı’ belgesini hâlâ kendilerine...

Yeşiller Partisi, kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı’na 21 Eylül’de teslim ettiklerini, ancak geçen 6 ayda İçişleri Bakanlığı’nın ‘alındı’ belgesini hâlâ kendilerine teslim etmemesi nedeniyle partilerini kuramadıklarını belirterek hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.

Yeşiller, siyasi parti kurma hakkının izne bağlı olmayan anayasal bir hak olduğu vurgulayarak, “En temel hakkımız olan siyaset yapma ve örgütlenme hakkımıza sahip çıkmak ve partimizin kuruluş sürecini tamamlamak üzere dava açıyoruz” duyurusu yaptı.

"BİZİM DERDİMİZ BAKANLIĞI MAHKUM ETMEK DEĞİL"

Partinin Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, konuyu idare mahkemesine taşıdıklarını söyleyerek “Öncelikle hukuki süreci sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz. Zaten bizim bakanlığı mahkum etmek gibi bir derdimiz yok. Biz partimizi kurmak ve siyaset yapmaya partimizin şemsiyesi altında devam etmek istiyoruz” diyerek örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Yeşiller’den yapılan yapılan açıklamada da şöyle denildi:

BÜROKRATİK MEKANİZMALAR TÜKENDİ: Partimizin kurucu üyeleri ve avukatlarının defalarca telefonla ve bakanlık binasına giderek yetkililerle görüşme talebi, CİMER üzerinden yaptığımız başvuru, resmi yazışmalar yanıtsız kaldı. Pandemi koşullarının yaratabileceği olağan gecikmenin ötesine geçen bu duruma çözüm bulabilmek için işlettiğimiz bürokratik mekanizmalar tükendi. Geldiğimiz aşamada artık siyasi parti kurma hakkımızı hukuki yollarla savunmaya başlıyor, hukuki süreci başlatıyoruz."

HAKKIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ: İnsanların doğayla uyum içinde, Özgür ve eşit olarak yaşadığı Yeşil bir dünya ve ülke için siyaset yapıyoruz. Partimiz geleceği ve yaşamı temsil ediyor. Hakkımıza sahip çıkacağız. Sadece bu altı ayda yaşanan ekolojik, sosyal, ekonomik, siyasi krizler bile daha fazla vakit kaybetmemenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tüm ülkede temsil ve örgütlenme hakkının önüne konan bu görünmez engeli aşmak için adalete başvuruyoruz."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.