
Yeşilçam rüzgârı Eylül’de de Tuzla’da
Geçtiğimiz aylarda Tuzla’nın çeşitli mahallelerinde hayata geçirilen etkinlik, bu ay da Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden “Neşeli Günler” ile izleyici karşısına çıkıyor. Aileler, çocuklar ve gençler sinemanın büyüsünü yıldızların altında yaşarken, etkinlik mahallelerde kültürel birlikteliği de pekiştiriyor.
HER AY MAHALLE MAHALLE SİNEMA KEYFİ
“Nostaljik Sinema Günleri” yalnızca bir yaz etkinliği değil, aynı zamanda Tuzla Belediyesi’nin mahalle kültürünü yaşatma ve kuşaklar arası bağı güçlendirme hedefinin önemli bir parçası. Etkinlik kapsamında her ay farklı mahallelerde kurulan sinema alanları, eski dostlukları yeniden canlandırıyor, komşuluk ilişkilerine sıcaklık katıyor.
Eylül Ayı Gösterim Takvimi:
3 Eylül - Tepeören Mahallesi
Cemil Türker Ortaokul Bahçesi
4 Eylül - Postane Mahallesi
Atatürk İlkokulu Bahçesi
5 Eylül – Evliya Çelebi Mahallesi
Cahit Arf İlkokulu Bahçesi
6 Eylül - İstasyon Mahallesi
Hacıoğulları Hilmi Sonay İlkokulu Bahçesi
7 Eylül - Mescit Mahallesi
Zerdali Sokak
YAZ BOYUNCA DEVAM EDEN İLGİ EYLÜL’DE DE SÜRÜYOR
Etkinlik alanlarında kurulan sandalyeler, mahalle sakinlerinin katılımıyla oluşan samimi atmosfer, Tuzla’da yaz akşamlarına kültür ve sanatla anlam katmaya devam ediyor.
Tuzla Belediyesi, “Nostaljik Sinema Günleri” ile hem geçmişi hatırlatıyor hem de mahallelerin kültürel dokusunu yeniden canlandırıyor. Eylül ayı boyunca beş farklı mahallede gerçekleştirilecek gösterimlerle yazın son günleri, sinema ile dolu dolu geçecek.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.