YEŞİL YAŞAM DERNEĞİ, YATAĞAN’DA YER ALTI KÖMÜR OCAĞI FAALİYETİNİN DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇTI

YEŞİL YAŞAM DERNEĞİ, YATAĞAN’DA YER ALTI KÖMÜR OCAĞI FAALİYETİNİN DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇTI

Yeşil Yaşam Derneği, Muğla Yatağan’daki yer altı kömür ocağının madencilik faaliyetinin durdurulması için dava açıldığını duyurdu. Dernek Başkanı...

MELİS ANTER 

Yeşil Yaşam Derneği, Muğla Yatağan’daki yer altı kömür ocağının madencilik faaliyetinin durdurulması için dava açıldığını duyurdu. Dernek Başkanı Kazım Erol, "Yaşadığımız köylerimizin, kasabalarımızın altında her an patlamaya ve çökmeye hazır tüneller istemiyoruz" dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, yaklaşık 40 yıldır faaliyetini sürdüren Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.’nin Bozöyük bölgesinde kapalı yer altı kömür işletmeciliği yapmak için hazırlık faaliyetleri yürütmesi; köylülerin ve çevrecilerin tepkisine neden oldu. Yeşil Yaşam Derneği, Muğla Yatağan’daki bir yer altı kömür ocağının faaliyetinin durdurulması için dava açıldığını açıkladı.

Daha önce termik santral yönetimi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açıldığını belirten, Dernek Başkanı Kazım Erol, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Öyle ya da böyle şirketin ilçemizde yeraltı madencilik faaliyetlerine başlaması demek, zaten 40 senedir açık işletmecilik yüzünden zeytinliklerimizi, bağ bahçelerimizi, arkeolojik kültür varlıklarımızı, sit alanlarımızı, köylerimizi, hanelerimizi, suyumuzu, temiz havamızı, sağlığımızı, iş kazalarında canlarımızı kaybetmenin üzüntüsü, stresi, kaygısı içindeyken, tüm bunlar yetmezmiş gibi bu kez göçükler, grizu patlamaları gibi bambaşka tehlikelerle yüz yüze kalacağız demektir.

Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne gereken başvurumuzu yaptık ve yetkililer iddiamız doğrultusunda gelip inceleme yaparak tutanak tuttu. Ayrıca 3213 sayılı Maden Yasası, 7’nci madde hükümleri gereğince sürdürülmekte olan hukuksuz faaliyetlerin durdurulması için Muğla İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Yaşadığımız köylerimizin kasabalarımızın altında her an patlamaya ve çökmeye hazır tüneller istemiyoruz."

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.