KADINLAR ANKARA'DA DA PROTESTODAYDI: "BİZ 'TAMAM' DEMEDEN BU MÜCADELE BİTMEYECEK"

KADINLAR ANKARA'DA DA PROTESTODAYDI: "BİZ 'TAMAM' DEMEDEN BU MÜCADELE BİTMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi Ankara’da da protesto edildi. Bir grup kadın eylem alanına alınmayınca “Barikatı aç” sloganları atıldı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi Ankara’da da protesto edildi. Bir grup kadın eylem alanına alınmayınca “Barikatı aç” sloganları atıldı. Serpil Akpınar, "Biz tamam demeden bu mücadele bitmeyecek" dedi.

Polis, Kızılay’da Çankaya Belediyesi önünde toplanan kadınların Sakarya Caddesi'ne girmesini engelledi. Bunun üzerine kadınlar, "Aç aç, barikatı aç" sloganları atarak polisin barikatı açmasını istedi. Daha sonra alana giren kadınlar “İstanbul sözleşmesi yaşatır” “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları attı.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki gösteren kadınlardan Serpil Akpınar, “Yıllardır hakkıyla uygulanmayan fakat kadınlarışiddete karşı ayrımcılığa karşı koruyan bir sözleşmenin bir gece yarısı cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmesini kabul etmiyoruz. Biz tamam demeden bu mücadele bitmeyecek" dedi.  

Buket Bekçibaşı ise “İstanbul sözleşmesinin kaldırılması yasal değildir. Cumhurbaşkanın sözüyle değil yasayla kaldırılması lazım” dedi.   

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.