YENİMAHALLE EVİ’NDE “MEME SAĞLIĞI” SÖYLEŞİSİ

YENİMAHALLE EVİ’NDE “MEME SAĞLIĞI” SÖYLEŞİSİ

İlçe sakinlerini bilinçlendirmek amacıyla etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Çiğdemtepe Hacı Halil Altıntaş Yenimahalle Evi’nde “Meme Sağlığı”...

İlçe sakinlerini bilinçlendirmek amacıyla etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Çiğdemtepe Hacı Halil Altıntaş Yenimahalle Evi’nde “Meme Sağlığı” söyleşisi düzenledi.

Özel Zeta Tıbbi Laboratuvar ve Görüntüleme Merkezi iş birliğinde düzenlenen sağlık seminerinde Radyoloji Uzmanı Dr. Önder Demirtaş, meme sağlığında girişimsel radyolojinin yeri ve önemi konusunda detaylı bilgiler verdi. Söyleşi sonrasında katılımcılar arasında yapılan çekilişle üç ilçe sakinine ücretsiz mamografi taraması hediye edildi.

TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ DETAYLICA ANLATILDI

Çiğdemtepe sakinlerinin yoğun talep gösterdiği seminer soru cevap şeklinde ilerledi. Doktor Demirtaş, meme kanserine neden olan faktörler, beslenmenin meme sağlığı üzerine etkileri, memede görülen kitle oluşumları, mamografi taraması ve öncesinde yapılması gerekenler, mamografi ve elle muayene arasındaki farklar, girişimsel radyolojinin avantajları nelerdir gibi meme sağlığında önem arz eden soruları detaylıca yanıtladı.

DÜZENLİ KONTROL ŞART

Dr. Önder Demirtaş, şu açıklamayı yaptı:

“MR çekimi, tomografiler, ultrasonlar, renkli doppler, röntgen filmleri, mamografi, dijital röntgen incelemeleri radyolojinin tanı koymak için kullandığı yöntemlerdir. Bunun dışında bizim girişimsel radyoloji dediğimiz bir alt bölümümüz daha var. Girişimsel radyolojide tanı koymaktan öte tanı koymak için yarı ameliyat diyebileceğimiz bir işlem yapıyoruz. Girişimsel radyoloji bir anlamda tedavinin bir parçasıdır. Meme sağlığı ile ilgili kansere yakalanmaktan kurtulmanın yolu bu görüntüleme yöntemlerini düzenli olarak yaptırmaktan geçiyor. 40 yaşına gelen bir kadın mutlaka meme ve jinekolojik muayene için hekimine başvurmalıdır. Her ay kendinizi düzenli biçimde muayene edin. Her yıl mutlaka mamografi ve gerektiğinde meme ultrasonografisi yaptırın.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.