YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR, YENİ PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR, YENİ PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe genelinde yapımı devam eden yeni park alanları ve hizmet binalarında incelemelerde bulundu.

 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe genelinde yapımı devam eden yeni park alanları ve hizmet binalarında incelemelerde bulundu.

İnşaat süreci ve yenileme işlemi devam eden çalışmaları denetleyen Başkan Yaşar’a, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Yaşar Neslihanoğlu da eşlik etti.

İlçe genelinde yeşil alan miktarını artırmak amacıyla çalışmalarına hız veren Yenimahalle Belediyesi, Karayalçın Kent Meydanı, Edip Akbayram Parkı ve Ata Mahallesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde inşaat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KENT MEYDANI DAHA YEŞİL OLACAK

İlçe genelinde yapımı devam eden parklar ve sosyal tesisleri gezen Yaşar, “Semtin kurucularından eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Karayalçın’ın ismini verdiğimiz Karayalçın Kent Meydanı, Batıkent’in simgesi olacak. Baştan aşağı yenilediğimiz kent meydanında ekiplerimiz ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Yenimahalle’nin emekçileri, Batıkent’e adından söz ettirecek ve yıllarca ilçe sakinlerinin buluşma noktası olacak bir meydan kazandırıyor. Çalışmalarda sona yaklaşılan Karayalçın Kent Meydanı, konser ve tören alanını, süs havuzunu, açık hava sinema gösterim alanını, oturma alanlarını, 500’e yakın ağaç ve 600’e yakın bitki grubunu içerisinde barındıracak” dedi.

SPORUN HER DALI EDİP AKBAYRAM PARKI'NDA YAPILACAK

Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile birçok projenin altına imza attıklarını belirten Yaşar, “İlçemize kazandırdığımız yeni parkların ve yeşil alanların yanında kullanımda olan ve yıpranan parklarımızı da düzenli olarak yeniliyoruz. Batıkent İnönü Mahallesi’nde bulunan 11 bin metre kare alana sahip Edip Akbayram Parkı’nı tümüyle yeniliyoruz. Amacımız vatandaşımızı spora teşvik etmek ve bu sebeple parkımızda bulunan spor alanlarının sayısını artırdık. Parkımızda bulunan koşu yolu ve fitness alanlarının yanına basketbol sahaları, tenis kortları ve bisiklet yolu ekliyoruz” diye konuştu.

"YENİMAHALLE'NİN YARINLARI İÇİN YATIRIM YAPIYORUZ"

Yapımı süren parklar ve kent meydanı sonrasında Ata Mahallesi’nde inşaatı devam kreş ve gündüz bakımevini de inceleyen Yaşar, “Çalışmak zorunda olan annelerimiz için en büyük sorun kreş ve gündüz bakım evi ihtiyacıdır. Bu nedenle Yenimahalle’nin dört bir yanına gündüz bakımevi kazandırdık. Çocuklarımız mahallemize yapacağımız bu kreş ile kaliteli ve çağdaş eğitim alacak. Çağdaş bir Türkiye için yatırımı her zaman çocuklara ve gençlere yaptık. Anne ve babaların gözü arkada kalmayacak, Yenimahalleli minikler alanında uzman eğitmenler tarafından dört dörtlük bir eğitim alacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.