YENİ YILDA UĞUR GETİRDİĞİNE İNANILAN ÇİÇEKLERİN TOPLANMASINA BAŞLANDI

YENİ YILDA UĞUR GETİRDİĞİNE İNANILAN ÇİÇEKLERİN TOPLANMASINA BAŞLANDI

Sinop’un İncirpınarı köyünde, yılbaşında uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeğinin toplanmasına başlandı. Rumca ‘kırmızı’ anlamına gelen ‘kokina’çiçeğinin...

MUSTAFA USTA

Sinop’un İncirpınarı köyünde, yılbaşında uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeğinin toplanmasına başlandı. Rumca ‘kırmızı’ anlamına gelen ‘kokina’ çiçeğinin İstanbul'da kilogramının 4-5 TL'ye satıldığını söyleyen üreticiler, mazot fiyatının yüksek olmasından şikayetçi.

Her yıl İstanbul Nişantepe’den gelen 36 kişilik ekip "Ekmek Paramız" dedikleri kokina çiçeğinin peşine düştü. Sinop’un İncirpınarı köyünde çalı diplerinde olan çiçekleri toplayan vatandaşlar, ormanlık alanda çadır kurdu. Yemeklerini odun ateşinde yapan ekipten Mustafa Çalgıcı, yetkililerden kalacak yer talebinde bulundu.

Çalgıcışöyle konuştu:

“4 KİŞİLİK BİR AİLEYE NE KADAR MASRAF DÜŞER?”

“Biz bu yılbaşı kokinası için geldik. Bizim dağlarımızda bunlar biraz çürük çürük olduğu için oranın malını biz toplamıyoruz. Her sene biz buraya geliyoruz. Muhtarımızdan, jandarmamızdan izin alıp bu işi yapıyoruz. Buradaki halk bizi bilir. Ekmek parası için koşturuyoruz biz buralarda. Başka yapacağımız bir şey yok bizim. Topladığımız ürünleri toptancılar 4-5 TL’ye alıyor. Biz onları demet yapıyoruz. Onlar da alıp sağ sola dağıtıyor. 4-5 TL bizi hiç tatmin etmiyor. Zaten mazotun litresi 8,5 TL. Bir ekmek burada 5 TL. Düşünün artık 4 kişilik bir aileye ne kadar masraf düşer? Biz 1 aylığına buradayız. 1 ay da İstanbul çevresindeyiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Çalışmak İçin Gelen Ekibin Kaldığı Yerden Detay Görüntüler

* Kokina Toplanması

* Mustafa Çalgıcı

* Kokina Görüntüsü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.