Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ilki gerçekleştirildi

Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ilki gerçekleştirildi

Haziran ayına kadar devam edecek olan Yeditepe İstanbul Gezilerinin ilki gerçekleştirildi. Geziye katılan Pendikliler, rehberleri İsmail Erdoğan eşliğinde tarihi yapıları ve eserleri gezdi. Gezi kapsamında Ayasofya Camii, At Meydanı ve Anıt Sütunlar, Pargalı İbrahim Paşa Sarayı gibi İstanbulla özdeşleşmiş çok sayıda mekanı yakından görme fırsatı elde eden Pendikliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayıtlar mobil uygulama üzerinden yapılıyor

Ocak ayında başlayan Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ikincisi şubat ayında devam edecek. Yeni kayıtlar şubat ayının ilk haftasında açılacak. Kayıtlar Pendik Belediyesinin mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Ayda iki defa düzenlenen gezilerin ilki 36-60 yaş, ikincisi ise 18-35 yaş arasındaki vatandaşlara yönelik gerçekleştiriliyor.

İstanbul’daki “7 Tepeyi” gezecekler

Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu İstanbul’u yedi tepe üzerine inşa ettiği için şehirde gerçek anlamda yedi adet tepe bulunuyor. Pendik Belediyesinin gezilerine katılan vatandaşlar ocak ayındaki Sarayburnu Tepesi’nin ardından diğer tepeler olan Çemberlitaş, Süleymaniye (Beyazıt), Fatih, Yavuz Selim, Edirnekapı ve Kocamustafapaşa tepelerini gezecekler.

vaxnbq3zoshoIrzuj2eqn195.jpg

nmqskqkfoof6yn5j4tswzlt9.jpg

kxbsea9oplhuwbluhodrndg4.jpg

zoy5m3jaljfknm8fzyhl7a90.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.