YAZAR AYTÜL AKAL’DAN ÖĞRENCİLERE :’MESLEK SEÇİMİNDE ÖNCELİĞİNİZ PARA OLMASIN’

YAZAR AYTÜL AKAL’DAN ÖĞRENCİLERE :’MESLEK SEÇİMİNDE ÖNCELİĞİNİZ PARA OLMASIN’

23 Mayıs 2024

Küçükçekmece Belediyesi, moderatörlüğünü yazar Metin Celal’in yaptığı İmzalı Kitaplar Müzesi sohbetlerinde eserleri birçok dile çevrilen yazar Aytül Akal’ı ağırladı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide gençlerle bir araya gelen Aytül Akal, ilk eserlerini yazmaya başladığı yıllardan başlayarak bugüne kadar ki yazarlık serüvenini anlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Aytül Akal: Öğretmenimin teşvikiyle yazmaya başladım

Edebiyatta 35 yılı geride bırakan Yazar Aytül Akal, 3’üncü sınıfta öğretmeninin teşvikiyle yazmaya başladığını ifade ederek, “Bizim zamanımızda okullarda kütüphane yoktu, kitaba ulaşmak çok zordu. Maddi durumlardan dolayı kitapçıya gidip kitap almak da zordu. Sadece bayramlarda verilen harçlıklarımızla kitap kiralardık. Ancak ortaokulda bir kütüphanemiz olabildi. 3’üncü sınıfta öğretmenimin teşvikiyle yazmaya başladım. Yazıyla ilgili ne olursa bana söylenirdi. 39 yaşıma kadar sadece şiir kitabı yazdım. Çocuklar için yazmaya ise oğlum sayesinde başladım’’ dedi.

Önce yeteneklerinizi keşfedin

Söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Akal, meslek seçiminin insan hayatı için önemine vurgu yaparak, ‘’Herkesin birden fazla yeteneği var, meslek seçmeden önce bu yeteneklerinizi keşfedin. Önceliğiniz para değil mutluluğunuz olsun’’ dedi. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey, katılımından dolayı yazar Aytül Akal’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

İmzalı Müze’de üç ay boyunca Aytül Akal koleksiyonundan, ‘’Füsun Çetinel- Ayasofya Konuştu, Mine Soysal- Odada Yalnız, Leyla Navaro- Bir Cadı Masalı, Yekta Güngör Özden- Umut Işıkları, Hidayet Karakuş- Sevgi Kuşları, Nur İçözü- Denize Küskün, Doğan Gündüz- Unutma Oyunu, Bilgin Adalı- Troya Savaşı ve İlyada Destanı, Dilek Yardımcı- Benim Duvardan Farkım Ne?, Adnan Binyazar- Ölümün Gölgesi Yok, Çetin Öner- Dünyanın Bütün Kedileri, Mavisel Yener- Mavi Zamanlar’’ gibi birinci baskı eserler sergilenecek.

hjnackemga46z1q2rsIrbkdu.jpg

asv1bjvcf9wuggzuhqk4xyiy.jpg

nacq8dgezpdz3x7bl24rshh5.jpg

nv42uk3dqtpfxevxir6sc5op.jpg

ztfdypfe0hz6oew4oa7mxclg.jpg

jwnz6ckftyt1mbubxe5Iekr0.jpg

dn9tmphejqrpjw3bsbx6scwr.jpg

gb69onfx3juy2vnr7afdceu1.jpg

dbpgwmscv97dcylfhxwt1eez.jpg

rs8jtctbw41qgfvynfekj95g.jpg

njgxr1mqsobz5prcvc6otsqk.jpg

dswoseuvdnrzjjmol1tu2q39.jpg

7zrcvsxatmlfbirm8gc3ezkp.jpg

2v0uhukjy4zfor6tmcb8xrIn.jpg

w26ndnukmrg5wosta8f0je9a.jpg

mx9fpvjyds3ocfwiqbdv8w2e.jpg

I83zyodgadnipoymr6lw5wjq.jpg

w1xkyyezn5df93bfqrxsIrhg.jpg

fiuxhcuybvnatdqmqewl06rI.jpg

n4kzn7my3xa6eqhvz5mjfpe9.jpg

f9oqm2thxzvp1im8pqlozjcs.jpg

ponxgq1d4grckacw7dn92Imy.jpg

xlxzes2ndrvjqoha5kk9s1cp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.