
Yavuz Sultan Selim Koşusu'nun galibi Charabanc oldu
3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 1500 metre sentetik pistte yapılan koşuyu, Vehbi Hakan Keleş'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Charabanc (Real Solution - Cello / English Channel) jokeyi Vedat Abiş idaresinde 1.28.79'luk dereceyle kazanmayı başardı. Murat Akkılıç'ın antrene ettiği 4 yaşındaki al at bu galibiyetiyle kariyerinde 2'si Grup koşu olmak üzere, toplam 7'nci birinciliğini hanesine eklemiş oldu.
Koşuya Mehmet Akyavuz ile katılan Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) ikinci olurken, Gökhan Kocakaya'nın bindiği The King Siayer (Producer - Senora Gato / Kitten's Joy) üçüncü, Müslüm Çelik'le start alan Al Tan (Luxor - No More Strike / Strike The Gold) dördüncü ve Mehmet Kaya'nın idaresindeki Wardenclyffe (Victory Gallop - Undercover Soldier / Lost Soldier) de beşinci oldu. Farklar ise 3,5 Boy - 1/2 Boy - Baş - Baş şeklinde sonuçlandı.
Açık-G1 mücadeleyi izlemek için tıklayınız.
Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Kulübümüz Asli Üyesi Vehbi Hakan Keleş'e kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk takdim etti.
Kazanan safkanın antrenörü Murat Akkılıç'a da plaketini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk verdi.
Safkanın jokeyi Vedat Abiş'e ise plaketini, Kulübümüz Asli Üyesi Duygu Fatura takdim etti.
Yavuz Sultan Selim
Osmanlı Devleti'nin 9. Padişahı ve ilk Osmanlı İslam Halifesi olan Yavuz Sultan Selim, 1470 yılında Amasya'da doğdu. Babası II. Bayezid, annesi Dulkadiroğulları Beyliği'nden Gülbahar Hatun'dur. Trabzon Valisi olarak yetiştirilen Yavuz Sultan Selim, 1512 yılında devletin başına geçti. Hükümdarlığı döneminde Osmanlı Devleti'nin topraklarını 8 yıl gibi kısa bir sürede 2 kat büyüterek Anadolu'da birliği sağladı. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu'nu ele geçirdi ve bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına aldı. 1520 yılında vefat eden Osmanlı Devleti'nin 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.