YAŞAMHAK PROJESİİLE EN AZ 1807 KADININ HAYATI DEĞİŞTİ

YAŞAMHAK PROJESİİLE EN AZ 1807 KADININ HAYATI DEĞİŞTİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “YaşamHak” projesi kapsamında 8 günde 8 protokol imzaladıklarını açıkladı. Nazlıaka, "Projemiz kapsamında bugüne kadar en az 1807 kadının...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “YaşamHak” projesi kapsamında 8 günde 8 protokol imzaladıklarını açıkladı. Nazlıaka, "Projemiz kapsamında bugüne kadar en az 1807 kadının hayatına dokunduk" dedi.

“YaşamHak” projesi kapsamında ücretsiz hukuki ve psikolojik desteğin yanı sıra bazı illerde şiddet mağduru kadınlara istihdam, çocuklarına da eğitim bursu desteği sağlanmaya devam ediyor.

“Kadına yönelik şiddeti bitirmek” hedefiyle 81 ili dolaşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, “8 günde 8 protokol imzaladık. Gittiğimiz illerdeki önceliğimiz kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı dayanışmanın temelini güçlendirmek için protokol imzalamak” dedi.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN EŞİTLİK MÜCADELEMİZ İLE ÇÖZÜLECEĞİNİN FARKINDAYIZ"

İmzalanan protokollerin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Nazlıaka, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:

"Örgütlü mücadeleyi ve dayanışmayıönceliyoruz. Kadına yönelik şiddetin eşitlik mücadelemiz ile çözüleceğinin farkındayız. İktidara gelip eşitlikçi bir düzeni halkla birlikte inşa edene kadar şiddet mağduru kadınları ve istismar mağduru çocukları yalnız bırakmamak adına taşın altına gövdemizi koyduk.

‘YaşamHak’ otobüsümüzle çıktığımız bu yolculukta iki önceliğimiz var: birincisi şiddet mağduru kadın ve istismar mağduru çocuklarla buluşmak; ikincisi de baro, tabip odası, mali müşavirler, ticaret ve sanayi odası ile protokol imzalamak. Bu hedefimiz doğrultusunda toplamda 25 baro, 17 tabip odası, 1 mali müşavirler odası ve 1 de ticaret ve sanayi odası ile protokol imzaladık.

Ayrıca 81 ili kapsayacak şekilde de Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) ile protokolümüz bulunuyor. 8 günde Samsun Tabip Odası, Sinop Tabip Odası, Sinop Barosu, Kastamonu-Çankırı Tabip Odası, Kastamonu Barosu, Nevşehir Tabip Odası, Hatay Barosu, Sivas Barosu olmak üzere 8 protokol imzaladık."

"1807 KIZ KARDEŞİMİZİN HAYATINA DOKUNDUK"

444 82 85 numaralı hattan 7 gün 24 saat hizmet verildiğini hatırlatan Nazlıaka, açıklamasınışöyle sürdürdü:

“Projemiz kapsamında bugüne kadar en az 1807 kadının hayatına dokunduk. Hattımızı arayarak şiddet mağduru olduğunu belirten ve yardım çığlığı atan kız kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda hayatlarına dokunuyoruz.

Barolarla imzaladığımız protokoller çerçevesinde ücretsiz hukuki destek, PDR ile imzaladığımız protokoller kapsamında da ücretsiz psikolojik danışma hizmeti veriyoruz. Ordu Mali Müşavirler Odası ile imzaladığımız protokol kapsamında Sosyal Güvenlik Mevzuatı, İş Kanunu ve Vergi Mevzuatı kapsamında destek veriyoruz. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız protokol aracılığıyla da şiddet mağduru kadınlara istihdam, çocuklarına da burs sağlıyoruz. CHP’li belediyelerimizin olduğu illerde, mağdurların barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Bunlara ek olarak şiddet mağduru kadınları hastanelerde, karakollarda, adliyelerde yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. ‘Yalnız değilsin, biz varız’ sözünü gerçekten yaşıyor ve yaşatıyoruz. İl ve ilçe kadın kolları başkanlarımız aracılığıyla şiddet mağduru kadınların en büyük destekçisi bizleriz. Kadın cinayetlerinde yitirdiğimiz kız kardeşlerimizin ailelerini, çocuklarını kucaklıyor ve dayanışıyoruz. Dava süreçlerinde katillerin sırf kravat taktı diye, sırf efendi durdu diye ceza indirimi almasınıönlemek adına kamuoyu oluşturuyoruz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.