YAPI KREDİ'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK "SANAT BURSU"

YAPI KREDİ'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK "SANAT BURSU"

Yapı Kredi Özel Bankacılık, “Sanat Bursu” fonunu hayata geçirdi. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte oluşturulan Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu...

Yapı Kredi Özel Bankacılık, “Sanat Bursu” fonunu hayata geçirdi. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte oluşturulan Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu sayesinde “Üstün Başarı Sanat Bursu” ve “Yüksek Öğretim Eğitim Sanat Bursu” programlarına katkı sağlanarak sanat alanında eğitim gören gençlerin desteklenmesi hedeflendiği bildirildi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, her eğitim yılı başlangıcında üniversitelerin konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerinden adayların yapacakları başvuruların ardından değerlendirme sürecini geçen öğrenciler sanat bursu almaya burs almaya hak kazanacak.

"GENÇ SANATÇILARI DESTEKLİYORUZ"

Sanatın her alanında eğitim gören öğrencilerin hayallerinin önündeki sınırları kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Başkanı Abdullah Kutucu, şu değerlendirmede bulundu:

“Yapı Kredi Özel Bankacılık olarak hayallerinde sınır tanımayan genç sanatçılarımızı, Türk Eğitim Vakfı ile oluşturduğumuz ‘Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’ ile destekliyoruz. Kültür ve sanatın gelişimini odağımıza alarak topluma değer katmayı hedefliyor, genç sanatçıların yaşamlarına dokunarak onların yanlarında oluyoruz. Aldıkları eğitimle birlikte yeteneklerini sergilemelerine fırsat vermek, onları, yurt içinde ve yurt dışındaki performanslarını birlikte alkışlayacağımız günlere hazırlamak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz projemiz sayesinde, dileyen müşterilerimiz de projeye destek olarak bursiyer sayısının artmasına katkı sağlayabiliyor. Gençlerin büyük başarılara imza atmasına tanık olmak için sabırsızlanıyoruz. Kültür ve sanatın bankası olarak, geçmişten gelen toplumu destekleme vizyonumuzla, ‘Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’ sayesinde sanat eğitimi alan gençlerin bu alanda ilerlemelerine yardımcı olacağız. Sadece bankacılıkta değil, her alanda fark yaratmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.’’

Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’na, piyano, arp, gitar, yaylıçalgılar, üflemeli ve vurmalıçalgılar, resim, heykel, grafik, yazı sanatı ana bilim dallarından öğrenciler aday olabilecek. 2021-2022 öğretim yılı için 6 Eylül'de başlayan sanat bursu başvuruları 6 Ekim'e kadar sürecek. Başvuru süreci ve detaylı bilgi almak isteyenler www.yapikrediozelbankacilik.com.tr/ internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.