YANGINDA ZARAR GÖREN İÇMELER'DE DENİZE SIFIR 2 PARSEL KAMUDAN SATIŞTA

YANGINDA ZARAR GÖREN İÇMELER'DE DENİZE SIFIR 2 PARSEL KAMUDAN SATIŞTA

Mülkiyeti Hazine’de olan Antalya, Aydın, Mersin, Muğla ve İzmir’de bulunan toplam 31 parsel, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle satışa çıktı. Satışa çıkan taşınmazlar arasında, orman...

BORA ERDİN

Mülkiyeti Hazine’de olan Antalya, Aydın, Mersin, Muğla ve İzmir’de bulunan toplam 31 parsel, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle satışa çıktı. Satışa çıkan taşınmazlar arasında, orman yangınlarıyla gündeme gelen Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlıİçmeler mahallesinde denize sıfır konumda iki parsel de bulunuyor.

Hazine'ye ait bazı parsellerin satışına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde olan Antalya, Aydın, Mersin, Muğla ve İzmir’de bulunan toplam 31 parsel satışa çıktı. Satışa çıkan taşınmazlar arasında, günlerce söndürülemeyen yangınlarda ormanlarının bir kısmını kaybeden Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlıİçmeler mahallesinde denize sıfır konumda iki parsel de yer aldı. Toplam 640 metrekare büyüklüğünde olan iki parselin her iki yanında da turizm tesisleri bulunuyor.

Yangında ormanlarını kaybeden İçmeler mahallesinin sahilinde bulunan iki parselin dışında, Fethiye ilçesi Karargözler mahallesinde bir parsel de satışta çıkarıldı. Denize sıfır konumda bulunan ve yat limanının sınır hattında yer alan bin 313 metrekare alana sahip arazi de 4438 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile satılacak.

ÇEŞME'DE 176 BİN METREKARE SATILACAK

Satışa çıkan parseller arasında, İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme ilçesindeki parseller dikkat çekti. Çeşme’de, farklı mahallelerde 24 parsel satılacak. 24 parselin 16’sı ise Alaçatı mahallesinde yer alıyor. İzmir’in öne çıkan turizm merkezinde, 114 bin 958 metrekare arazi satılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına bakıldığında, satışa çıkan parsellerin şehrin girişinde otoban bağlantı yoluna sıfır konumda olması dikkat çekiyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.