VİETNAM'DAKİŞİRKETİN HESAPLARININ HACLENMESİNİ SAĞLAYAN MISIRLI, PARAYI TÜRKİYE'DEKİ HESABINA AKTARDI

VİETNAM'DAKİŞİRKETİN HESAPLARININ HACLENMESİNİ SAĞLAYAN MISIRLI, PARAYI TÜRKİYE'DEKİ HESABINA AKTARDI

Merkezi Vietnam'da bulunan bir kömür şirketinin hesaplarının hacklenmesini sağlayarak 251 bin 972 doları Türkiye'deki hesabına aktardığı iddia edilen Mısırlı...

ESRA ALUS 

Merkezi Vietnam'da bulunan bir kömür şirketinin hesaplarının hacklenmesini sağlayarak 251 bin 972 doları Türkiye'deki hesabına aktardığı iddia edilen Mısırlı Mahmoud Hussın hakkında iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; merkezi Tayvan'da bulunan Goodwill Chemical Corporaion ve Zıp Darkest Co. Ltd.'nin, Vietnam'da kurulu Mineral İndustries Holding Corparition Limited (VINACOMİN)'den 252 bin dolar karşılığında kömür almak üzere anlaşma yaptığı belirtildi. 

İddianamede; Mısırlı Mahmoud Hussın'nın, VINACOMİN şirketinin hesaplarının haclenmesini sağladığı belirtilerek süreç şöyle aktarıldı:

"Mahmoud Hussın, Zıp Darkest Co. Ltd.'ye daha önce bildirdikleri banka hesaplarında sorun olması sebebiyle kendilerine Türkiye üzerinden yeni bir hesap bildireceklerine dair mail attı. Şüpheli, sahibi olduğu HP Grubu Dış Ticaret Ltd. Şti.'nin Albaraka Türk Bankası Marcan Şubesi nezdinden kayıtlı olan hesabını, Zıp Darkest Co. Ltd.'ye mail yoluyla bildirildi. Diğer şirket, Goodwill Chemical Corporaion HP Grubu'na 251 bin 972 dolar havale yaptı. VINACOMİN, kendisine ulaşan bir ödeme olmadığı bilgisini paylaştı. Böylece iki şirket dolandırıldıklarını anladılar. Avukatları Gökhan Alpertunga ve Ahmet Şengel aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayetçi oldular." 

PARAYI BİZZAT ÇEKMEK İSTEDİ 

İddianamede; şüphelinin, Albaraka Türk Bankası Marcan Şubesi'ne bizzat giderek, şirketinin hesabına havale olarak gelen 251 bin 972 doların tamamınıçekmek istediğinin tespit edildiği anlatıldı. O gün bankada 251 bin 972 dolar tutarında nakit olmadığından sadece 45 bin dolar para çekebildiğinin tespit edildiği bilgisine de yer verildi.  

HESAP BLOKE EDİLDİ 

Soruşturma devam ederken Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla havale gönderilen hesaba bloke tedbiri konuldu. Hesapta bulunan 178 bin 992,45 dolar da bloke işlemi uygulandı. Şüpheli, ifadesinde, şikayetçi şirketlerle iş yaptığınıöne sürdü. Savcılık, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden, HP Grubu Dış Ticaret Ltd. Şti. ile Goodwill Chemical Corporaion şirketi arasında Türkiye'den yapılan ithalat ve ihracat işlemi olup olmadığı yönünde araştırma yapılmasını istedi. Gelen cevapta, bu şirketler arasında Türkiye'den yapılmış ithalat veya ihracat işlemi olmadığının tespit edildiği aktarıldı. 

BEYAN, HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

İddianamede, şüphelinin beyanlarının hayatın olağan akışına uygun olmadığı vurgulanarak, kendisini kurtarmaya yönelik çelişkili beyanları olduğunu anlatıldı. Toplanan deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin hileli hareket niteliğindeki yanıltıcı e-mail içeriğine istinaden Vietnam şirketine ödenmesi gereken bedellerin şüpheli şahsın yetkilisi ve sahibi olduğu şirket hesabına gönderildiği, şüphelinin bilişim sistemlerini kullanarak suç işlediği belirtildi. 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Mahmoud Hussın, tutuksuz olarak yargılanıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.