VELİLER, ÖĞRENCİLERE ŞİDDET UYGULADIĞI İDDİASI İLE SINIF ÖĞRETMENİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

VELİLER, ÖĞRENCİLERE ŞİDDET UYGULADIĞI İDDİASI İLE SINIF ÖĞRETMENİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde veliler, 4’üncü sınıf öğrencilerine fiziksel ve sözlüşiddet uygulandığı gerekçesiyle sınıf öğretmeninden şikayetçi...

FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde veliler, 4’üncü sınıf öğrencilerine fiziksel ve sözlü şiddet uygulandığı gerekçesiyle sınıf öğretmeninden şikayetçi oldu. Öğretmen sınıftan gidene kadar çocuklarını okula göndermeme kararı alan veliler, şikayet dilekçelerini valiliğe verdi.

Süleymanpaşa’daki Namık Kemal İlkokulu’nun 4’üncü sınıfında okuyan 20 öğrencinin velisi, öğretmen S.İ.’nin çocuklarına fiziksel ve sözlü olarak şiddet uyguladığını iddia ederek çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Okul yönetiminin öğretmen hakkında işlem yapmamasıüzerine veliler, Tekirdağ Valiliği’ne gelerek öğretmen hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Torunun öğretmeni tarafından şiddete maruz kaldığınıöne süren Handan Eren, “Namık Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencileri olarak valiliğe şikayet dilekçemizi verdik. Öğretmen S.İ.’nin sınıftaki çocuklara kötü davranması nedeniyle. Özellikle fiziksel ya da sözlü şiddet, özellikle benim torunuma. Uyurken öğrenciler uyandırdığı için benim torunumu alıp köşeye koyuyor, çöp bidonunu da önüne koyup ‘kokla’ diye başından bastırıyor. O gün öğrencilere ödev olarak ‘E.K.’nin okuldan atılması için yazı getirin’ diyor. Velilere baskı yapıyor. Bir de küfürlü konuşuyor. Bütün veliler bundan şikayetçi, bütün çocuklar bundan şikayetçi. Üzülüyorlar, eğitimleri aksıyor. Bunun için gereğinin yapılması için valiliğe dilekçemizi verdik. Bu konunun takipçisiyiz. Bu öğretmen, nereye giderse gitsin sorun olmaya devam edecektir” dedi.

Bahar Mülhim isimli veli ise şunları söyledi:

“4-A sınıfında 2 tane öğrencim var. Öğretmenimizin, okul açıldığından beri psikolojik şiddetlerine maruz kalıyor öğrenciler. Çocuklara vurmak istiyor vuramıyor o yüzden çocukları birbirleri ile kavga ettiriyor. Bir erkek çocuğuna, ‘Masaya çık, E.K.’nin üzerine atla’. Başka bir çocuğun iyi anlaştığını görüyor, teneffüste ders yaptığını görüyor, ‘Git elindekini çek, ders yapmasın, evinde yapsın’ diyor. Çocukları birbiriyle kavga ettiriyor. Bu nasıl bir şiddettir.

Okul müdürü bizden bir hafta süre istedi. ‘Bize çözemedim, gerekli yere başvurabilirsiniz’ dedi. Biz de onun için buradayız. Öğretmen sınıfta uyuyor, uyandırıldığında da bu şekilde çocuklara saldırıyor. Bununla ilgili devletimiz artık bir şey yapmalı.

Bora Özbay isimli veli ise “Öğrenci velisiyim. Hanımefendi ile aynı sorunları paylaşıyoruz. Okuldaki öğretmenin kötü muamelesi, küfür ve hakarete varan ifadeleri ve öğrenciler arasında kavgayı, huzursuzluğu sürekli dürtmesi. Bir buçuk aydır velileri beklettik, çözülmedi. Olayı valiye aksettirdik. Çocukların ezilmesini, birbirleri ile kavga etmesini istemiyoruz. Şikayetlerimizi dile getirdik” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Öğrenci velileri

* Şikayet dilekçesi

* Handan Eren

* Veli Bahar Mülhim

* Veli Bora Özbay

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.