Vâlâ Sidar Koşusu’nda kazanan Cantaloupe oldu

Vâlâ Sidar Koşusu’nda kazanan Cantaloupe oldu

Çim pistteki 2100 metre mesafeli yarış 3+ yaşlı 8 İngiliz atının mücadelesine sahne oldu. A. Ceyda Feyzullah’ın sahibi, Onur Yetkin’in de yetiştiricisi olduğu Cantaloupe (Papa Clem - Laik Kız / Common Grounds) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde son 200’de sergilediği etkili ataklarla galibiyete ulaşmasını bildi. Savaş Gürkan’ın antrene ettiği 5 yaşındaki doru kısrak için bitiriş derecesi 2.12.05 olarak kayıtlara geçti.

Ottowa isimli safkan tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, Firebender üçüncülükte, The Aurel dördüncülükte, King Bora da beşincilikte yer aldı. Farklar ise 1/2 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Yarışında ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Asli Üyesi Necati Demirkol’a kupayı, merhum Vâlâ Sidar’ın oğlu Kaan Sidar takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Genel Sekreterimiz Gülnur Gülerce ve Kulübümüz Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk da katıldı.

 

Vâlâ Sidar

1933 yılında İstanbul’da doğan at sahibi ve yetiştirici Vâlâ Sidar’ın, centilmen binici olarak başlayan atçılık macerası son nefesini verdiği ana kadar kesintisiz sürdü. Başta 1976 yılı Hatay Koşusu galibi Yalel isimli safkan ve 1977 yılının en başarılı 2 yaşlı dişi İngiliz tayı Royal Dancer olmak üzere birçok safkanla pistlerimizde sayısız birincilik kazandı. Grup koşusu galibi taylar yetiştirdi. Vâlâ Sidar, aynı zamanda başarılı bir yelkenci ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesiydi. Centilmen koşulara da katılmış olan Sidar, Türk Sinema tarihindeki at yarışı konulu 1953 yapımı ilk film olan “Ölüm Yarışı” adlı filmde başrol oyuncularından biri olarak bir jokeyi canlandırdı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Vâlâ Sidar’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

aqpk96mbgzuu03nbsw5ev7xn.jpg

ypan2vfolf7y1xt4sb6wcvrj.jpg

fjl3rcbzxatoy1buz6vrx0hq.jpg

ncy519qa6t4yqdaozkhxIbrx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.