ANKARA GÖKKUŞAĞI AİLELERİ DERNEĞİ'NDEN İKİ GÜNLÜK ÇALIŞTAY: "BAŞKA AİLELER VARDIR"

ANKARA GÖKKUŞAĞI AİLELERİ DERNEĞİ'NDEN İKİ GÜNLÜK ÇALIŞTAY: "BAŞKA AİLELER VARDIR"

“Başka bir aile mümkün” sloganıyla yola çıkan Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), “‘Başka’ Aileler Vardır” başlıklı iki günlük bir çalıştay düzenliyor.

“Başka bir aile mümkün” sloganıyla kurulan Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), “‘Başka’ Aileler Vardır” başlıklı iki günlük bir çalıştay düzenliyor.

GALADER’in TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi ile beraber düzenlediği ve Friedrich Ebert Stiftung Derneği'nin finansal destek verdiği çalıştay 3-4 Nisan’da saat 10:00 - 16:00 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi gerçekleşecek.

"AİLEYE DAİR DAR VE KISITLAYICI SÖYLEMİ KIRMAK İSTİYORUZ"

GALADER Başkanı Nedime Erdoğan bu çalıştayı düzenleme amaçlarını“Aileye dair dar ve kısıtlayıcı söylemi kırmak, daha kapsayıcı tartışmaları gerçekleştirmek ve ‘başka’ aile tahayyüllerinin olanağıüzerine konuşmak” olarak anlattı. Çalıştaya hem akademik alandan hem de yurt içi ve yurt dışıçeşitli STK’lardan alanda çalışan uzmanlar konuşmacı olarak davet edilmiş. Programda üniversitelerden aile ve toplumsal cinsiyet alanları konusunda çalışan akademisyenler de yer alıyor.

"BU TARTIŞMALARDAN DAHA ÇOK KİŞİNİN HABERDAR OLMASI İÇİN BU ÇALIŞTAYI DÜZENLİYORUZ"

Günümüzde hem dünyada hem de Türkiye’de toplumun yapısında ve bireylerin hayat tarzı anlayışlarında çok önemli ve derin değişimlerin olduğunu belirten TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi'nden Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Con Wright, “İdeal aile tanımının darlığı, heteronormatif ve ataerkil değerler üstüne kurulmuş yapısı sorgulamaya açıldı. Birçok akademisyen, aktivist ve bilim insanı alternatif tanımlar, yapılar, deneyimler ve ilişkiler üzerine daha çok kafa yormaya başladı. Bu tartışmalardan daha çok kişinin haberdar olması için bu çalıştayı düzenliyoruz” dedi.

“HERKESİÇALIŞTAYIMIZA BEKLİYORUZ"

Aile kavramı ile ilgili doğrudan, dolaylıçalışması, merakı olan herkesi çalıştaya davet eden GALADER Başkanı Nedime Erdoğan şunları söyledi:

"Yaygın söylemdeki tektipleştirici aile anlayışı bazı tartışmaların gerçekleştirilmesi önünde önemli bir engel teşkil etse de bu alanda insan hakları savunuculuğu, dayanışma temelinde ve bilimsel alanda çok güzel işler yapılıyor. Bunu görmek isteyen herkesi çalıştayımıza bekliyoruz”.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.