Ustalara Saygı'da "Esin Afşar"

Ustalara Saygı'da "Esin Afşar"

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinin 2 Şubat'taki konuğu, "Bayan Yoh Yoh" olarak ta bilinen "Diplomatik Sanatçı" unvanlı Esin Afşar olacak.

 

 

Beşiktaş  Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinin 2  Şubat'taki konuğu, "Bayan Yoh Yoh" olarak ta bilinen "Diplomatik  Sanatçı" unvanlı Esin Afşar olacak.

Faruk Şüyün'ün hazırladığı, Pazartesi akşamı 20.00'de Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleşecek etkinlikte, "Yunus Emre", "Mevlana", "Aşık Veysel" ve "Nazım Hikmet"i bugünün ezgileriyle buluşturan Türk folk müziğinin "Bayan Yoh Yoh"unun müzikle, tiyatroyla, edebiyatla geçen kırk yılı sanatseverlere özetlenecek.

Esin Afşar'ın kırkıncı sanat yılı kutlamasında, Ali Erenus, Ayla Algan, Aysun Timurcan, Afşar'ın vokalistleri Cem Gözel ve Çiçek Üstün, Evlim Bahçeban, Hacer Özil, Hakan Aysev, Melike Demirağ, Modern Folk Üçlüsü, Sema, Tarık Öcal, Zafer Erdaş "müzikten" ve "müzikle" konuşacak.

Ali Rıza Kubilay'ın şiiriyle Esin Afşar'a bir şarkısı öncesi eşlik edeceği etkinlikte, sanatçının oğlu Aydıncan Aral, Bülent Forta, Halit Kıvanç, İlber Ortaylı, Muazzez İlmiye Çığ, Örsan Öymen, Afşar'ın damadı aktör Talat Bulut, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Vural Gökçaylı ve Yılmaz Gruda da söz alarak ustayla ilgili anılarını ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak.

Esin Afşar da piyanoda Aslıgül Ayas ve perküsyonda Gökhan Avcı ile birlikte adını müzik tarihimize yazdıran sevilen şarkılarından örnekler seslendireceği gecede, Afşar'ın kırk yıllık sanat hayatından kesitler içeren çeşitli görüntüler ve sanatçının sinema oyuncusu Levent Beşkardeş'le sağır-dilsiz alfabesi aracılığıyla yaptığı söyleşiden kısa görüntüler de izlenebilecek.

"Ustalara Saygı" toplantıları, 9 Şubat'ta Bedri Rahmi Eyüboğlu ile devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.