USTA YÖNETMEN BAŞAKŞEHİRLİ SİNEMA TUTKUNLARIYLA BULUŞTU

USTA YÖNETMEN BAŞAKŞEHİRLİ SİNEMA TUTKUNLARIYLA BULUŞTU

Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen Kıraathane Sohbetleri’ne konuk olan Mesut Uçakan “Türk Sineması Nerede?” konulu keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Türk ve dünya sinemasını karşılaştıran Uçakan, Türk sinemasında insani öyküleri anlatmaya çalışan çok değerli yönetmenler olduğunu söyledi.

Başakşehir Belediyesi kültür sanat sezonunun sevilen programlarından Kıraathane Sohbetleri’ne bu hafta yönetmen, senarist ve yapımcı Mesut Uçakan konuk oldu. Uçakan, sinemanın tüm yönlerini örnekler eşliğinde Başakşehirli sanatseverlere anlattı.

“Endüstriyel düşünmeniz gerek”

Türk sinemasını çok yönlü ve çok boyutlu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Uçakan, “İnsani öyküleri anlatmaya çalışan çok değerli yönetmenlerimiz var.  Türk sinemasını, dünya sineması olarak görmeniz için öncelikle endüstriyel düşünmeniz gerek. Yani filmlerinizi dünyanın her noktanızda izleyiciyle buluşturmalısınız. ABD yapımı bir film neden dünyanın her noktasında yayınlanıyor. Çünkü bunun üzerine çalışıyorlar ve bunun üzerine altyapı oluşturuyorlar” diye konuştu.

“Öncelikle kendinizi geliştirin”

Sinemada anlatılmak istenen her konunun titizlikle belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Mesut Uçakan, “Filminizdeki duygu birikimini karşınızdaki kişi ya da kişilere anlatabilmek gerçekten güçtür. Öncelikle kendimizi geliştirmeli, ondan sonra bilgi birikiminizi aktarmanız gerekmektedir. Filmdeki bir görüntü sizin anlatmak istediğiniz her şeydir. Öyle bir hazırlamanız ve öyle bir anlatmanız gerekir ki, göndermek istediğiniz mesaj yerine ulaşsın” şeklinde konuştu.

xmhYMX6AfgnoIW8HUPGaivLK.jpg

xmhYMX6AfgnoIW8HUPGaivLK.jpg

xmhYMX6AfgnoIW8HUPGaivLK.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.