Unutulmaz Halterci Naim Süleymanoğlu Esenyurt’ta Anıldı

Unutulmaz Halterci Naim Süleymanoğlu Esenyurt’ta Anıldı

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla ülkemize sayısızgurur yaşatan millî haltercimiz Naim Süleymanoğlu, vefatının 6.yılındaEsenyurt’ta anıldı. Anma programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, “NaimSüleymanoğlu bize, birbirimizi sevdiğimizde her şeyin daha güzel olacağınındersini veriyordedi.

Kazandığı olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla Dünya veTürk halter tarihinde unutulmaz isimler arasında yer alan millî gururumuz NaimSüleymanoğlu, vefatının 6. yılında Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği özel birprogramla anıldı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, saygıduruşu, istiklal marşı ve merhum millî sporcumuzun ruhuna okunan Kur’antilavetiyle başladı. Kendi ağırlığının üç katından fazlasını kaldırarak tarihegeçen ve Cep Herkülü lakabıyla anılan halterci Naim Süleymanoğlu’nun sayısızbaşarılarının yer aldığı sinevizyon gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı. ProgramdaNaim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ve kadim dostu İsmailKaraca Cep Herkülü ile ilgili anılarını anlattı. Programa Bulgaristan İstanbulKonsolosu Dimitar Kamenov, İstanbul Bulgaristan Ticari Ataşesi VentseslavPetrov, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Naim Süleymanoğlu’nunkardeşi Halter Millî Takım Antrenörü Muharrem Süleymanoğlu, NaimSüleymanoğlu’nun yakın arkadaşı Trakya ve Rumeliler Dernek Başkanı İsmailKaraca, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt MuhtarlarDerneği Başkanı Ahmet Kuzgun, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerikatıldı.

“Kimliğin Veİnsanın Ne Kadar Önemli Olduğu Konusunda Ders Veriyor”

Anma programındakonuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Naim Süleymanoğlu’nunhepimize ders verdiğine vurgu yaparak, “Bugün bir anma toplantısındayız amatabii ki hepimizin çıkaracağı dersler var. Bu anma toplantısında konuştuğumuzkişi, dünyada birçok insanın yaşadıklarından, başarılarından ders aldığı kişi.Allah bize bir yaşam bahşediyor, doğuyoruz ve sonrasında da herkes gibi biz devefat ediyoruz ama burayı nasıl doldurduğumuz önemlidir. Naim Süleymanoğlu sadecebaşarılı bir sporcu değil. Spor sadece bir araç ama o aracı öyle kullanmış ki öylebir başarı hikayesine dönüştürmüş ki elde ettiği başarılarının daha üstüneçıkmış. Başarılarının egale edilmesi çok kolay bir şey değil. Büyük bir başarı.Ama öyle bir akıl ki öyle bir ahlak ki kendi kimliğine ait insanların hayatınıkorumak, onların kimliklerini, onurunu korumak için de elde ettiği başarıyı kullanmış.Bu başarıyla aslında dünyaya da bir ders vermiş. Kimliğin ne kadar önemliolduğu, insanın ne kadar önemli olduğu konusunda hepimize aslında güzel birders veriyor. Dünya hepimizin. Aynı zamanda hepimiz birbirimizi olduğumuz gibikabul ettiğimizde, birbirimizi sevdiğimizde her şeyin daha güzel olacağının da dersiniveriyor. Ve iki ayrı coğrafyanın da, hem Bulgaristan’daki Bulgar vatandaşlarınhem de Bulgaristan’daki ve Türkiye’deki Türk vatandaşların temsilcisi ve gururuolmuş. Çok önemli bir kazanım. Bunları hatırlamak lazım, incelemek lazım,görmek lazım, sahip çıkmak lazım ki bazen karanlığa düşeriz o karanlıktaönümüzde bir mum olur, ışık olur, nereye gideceğimizi böylece çok daha kolaybuluruz. Naim Süleymanoğlu'nu bize kattıkları için saygıyla, sevgiyle anıyorum”dedi.

“Ne Mutlu!”

NaimSüleymanoğlu’nu anma programına katılan kardeşi Muharrem Süleymanoğlu,“Abimleilgili nerede bir program varsa abimin ismini yaşatmak için her yere geliyoruz.Bugün abimin 6. ölüm yıl dönümü. Süleymanoğlu ailesi adına, bu organizasyoniçin Belediye Başkanımız sayın Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim. Bu güzelorganizasyonu çok kısa bir sürede organize ettiler ve çok da güzel oldu. Hertaraf abimin fotoğraflarıyla donatılmış” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda TürkiyeHalter Millî Takım Antrenörlüğü yapan Muharrem Süleymanoğlu şunları söyledi: “Aramızdadeğişik ülkelerden sporcular da var. Ne mutlu! Spor hepimize öyle bir elçilikyapıyor ki herkesi bir araya getirebiliyor. Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan’dayaşadığımız soykırım sonucunda Türkiye’ye iltica etmeye karar veriyor. Kendisi,iki ülkeyi de onore etmiştir. Ne mutlu! Bu dönemde her Bulgaristan vatandaşıkin gibi hiçbir duygu yaşamadan gelip burada bizimle arkadaşlık yapabiliyor. Güleryüzlülük çok güzel bir şey”

Naim Süleymanoğlu’nun İsmi Esenyurt’taYaşatılıyor

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “O bizim yüreğimizde hep var olacaktır. Çünkübirçok gencin, birçok vatandaşımızın kendini değerli hissetmesini sağlamıştır.Ben hatırlıyorum; hayat dururdu o yarışmalarda, bütün Türkiye dururdu ve ohalteri kaldırdığında, yani meşhur ağırlığının üç katının on kilo fazlasınıkaldırdığında, İstanbul’da her sokaktan alkış sesleri yükselirdi. Bu umudu bizeyaşatmıştır. Umarım onun ismi uzun yıllar yaşar, yaşatmaya devam edeceğiz”diyerek 2020 yılında ilçenin en büyük spor tesisine Naim Süleymanoğlu’nun adınıvermişti. Naim Süleymanoğlu’nun isminin Esenyurt’ta yaşatılmasından dolayımutlu olduğunu belirten Muharem Süleymanoğlu, “Belediye Başkanımız sayın KemalDeniz Bozkurt’un çalışmalarını başarılı buluyorum. Kendisiyle sürekli iletişimhalindeyiz. İnşallah ileriye dönük işler yaparız, inşallah sporu ve sporcuyudaha iyi hale getiririz ki nice ‘Naim Süleymanoğlu’lar çıkar” şeklinde konuştu.

ydi7drc4bjuzy3fqstverxzh.jpg

xpgstbld14emrpcyyjbhgw0h.jpg

ekaszs63y0nqhptoxtcofbam.jpg

wcqk50ex2ophdtevzmyu9obf.jpg

okihzmfxuv1ndzy4p9356nal.jpg

wz1x2efyr9kbm3nw8pcih5bo.jpg

4pnrznaoli8se0Iycmjfy97d.jpg

0mqnicxsswqyekbfv5f2zneu.jpg

cqlkaIis0v5pubbftzg8g2ny.jpg

ujxotcftqzyfvdb4ywspv65d.jpg

1sltykswoxejajbkdmim45Iv.jpg

jtmaf8bgcppw6yclqbxqigrv.jpg

plv2u6wfq9tbmh5iduzrygds.jpg

tdequ2yp69oah7wcrbdgrml0.jpg

ujvmdfdykba9own3leqvg2Ix.jpg

opkhnvq0qd2ibIxlnmgtbejs.jpg

xgo4jl7bm9f6fzr3moaj8iIb.jpg

axk5p2ba7mbge0oulgI1v4vq.jpg

0hzbxqrkzm1etudtl3flyvbv.jpg

dszc6gaemcxhr1bI54xjudir.jpg

qp5acwezuzphegjixu1gkdoc.jpg

ggm2pezpyfza0bkdr9ywsjh3.jpg

wk29bIflrjzhtejsamuiyrwd.jpg

fvjaqdawnmxhc7hvpuuyoxcp.jpg

dnzzs4xwtsg2vrc5ybnfof7q.jpg

elejrrw69vkpkmxzggumu5ny.jpg

e2jhnr96gtbupxIeywvdqzmc.jpg

zIrtnkawmyxvjq5gcvqpdmz6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.