Üniversite Öğrencilerine Afet Bilinci Eğitimi

Üniversite Öğrencilerine Afet Bilinci Eğitimi

Esenyurt Belediyesi, mahalle afet gönüllüsü olmak isteyenüniversite öğrencilerine, afet bilinci eğitimi ve ilk yardım eğitimi veriyor.

İlçeyi deprem bilinçli bir kent yapma amacıyla çalışmalarınısürdüren Esenyurt Belediyesi, bu sefer ki rotasını üniversitelere çevirdi. Esenyurtbelediye binasında deprem bilinci eğitimi veren belediye ekipleri, gençleriolası afetlere karşı bilinçlendirdi. Verilen eğitimlerin ardından öğrencilereafet çantası ve katılım sertifikası takdim eden belediye yetkilileri, afetbilinci eğitimlerinin ilçenin tümünde devam edeceğini söylerken, üniversiteöğrencileri ise Esenyurt Belediyesine teşekkür etti.

Esenyurt Bilinçleniyor

Afet bilinci eğitimlerinin ilçenin tümüne dağılacağını belirten EsenyurtBelediyesi Afet İşleri Müdürü Gülşah Daş şöyle konuştu: “Esenyurt BelediyesiAfet İşleri Müdürlüğü olarak depreme karşı önlem kapsamında birçok çalışmayapmaktayız. Bunlardan bir tanesi de özellikle öğrencilerimizi eğitmek. Mahalleafet gönüllüsü olmak isteyen üniversite öğrencilerine bugün burada deprembilinci eğitimi verdik. Bu eğitimlerin içeriği; deprem anında, öncesinde vesonrasında yapılması gerekenler oldu. Daha sonrasında ise öğrencilerimize,Esenyurt Belediyesi’ne ait olan tam donanımlı arama kurtarma araçlarımızı vemalzemelerimizi tanıtarak nasıl kullanıldıklarını anlattık. Eğitimimizi öğrencileredeprem çantası ve katılım sertifikalarını vererek sonlandırdık.”

tohrs5cxnetwzcznq12x3y4b.jpg

6w5z83hmufgrmsb7ndrlvxuf.jpg

en347defIz5dhlofopbxzvkb.jpg

0g4luwa7qlmfzppunxcrkxyr.jpg

vgdawl7or4fmtbzyrelpony0.jpg

Iutf1psdxojcbzvebu670sny.jpg

qady2lb8l1msxpo7n0e5atdj.jpg

clvf3mbewd7oukanbwzkfgim.jpg

uwwtfbkodlvsfp6gbz2I4i8m.jpg

Ixjoiwlorlaht9pdbd7rvnwe.jpg

gjikshv3dtxm1e5rnrcwaf6q.jpg

wbk1re5lqga3ogf9h4jvcymz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.