UFUK ÜNİVERSİTESİ'NDE BENAZUS KOLEKSİYONUYLA ÇAĞDAŞ ATATÜRK FOTOĞRAFLARI MÜZESİ AÇILDI

UFUK ÜNİVERSİTESİ'NDE BENAZUS KOLEKSİYONUYLA ÇAĞDAŞ ATATÜRK FOTOĞRAFLARI MÜZESİ AÇILDI

Ufuk Üniversitesi Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi ve Cumhuriyetin Öncü Kadınları Sergisi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Ankara Büyükşehir...

Ufuk Üniversitesi’nde, Hanri Benazus’un koleksiyonundan derlenen Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi ile Cumhuriyetin Öncü Kadınları Sergisi açıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu yüzyıldaki yöneticiler olarak yüzümüzü batıya dönüp, çağdaş uygarlık seviyesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde, Ankaramızı dünyadaki bütün başkentlerle yarışır, ülkemizi de bütün gelişmiş ülkelerle yarışır bir ülke haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi ve Cumhuriyetin Öncü Kadınları Sergisi ile heykeltıraş Metin Yurdanur’un Atatürk büstü bugün Ufuk Üniversitesi’nde açıldı.

Açılışa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcan, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör, Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun eski Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, araştırmacı yazar Mehmet Arif Demirer, araştırmacı yazar Derya Yelkenkaya katıldı.

Açılışta konuşan Yavaş, şunları söyledi:

“Bugün, Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi ve Cumhuriyetin Öncü Kadınları Sergisi’nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha önce bu müzenin, Zafer Çarşısı altında da bir kısmını açmıştık ve Ankara halkı büyük ilgi duydu. İki üç gün önce İngiltere’den sosyal medya üzerinden bir görüntü vardı. Kadınlar, protesto yapıyordu. İngiliz kadınlar. Biz de diyorlar Türkiye’deki kadınlar gibi haklara sahip olmak istiyoruz diye. Dolayısıyla kadınlarımıza dünyadaki birçok şu an çağdaş olarak ülkeden çok daha öncesinde Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’de kadınlara bu hakkı vermiş ve çağdaş Türkiye’nin temellerini atmışlardı. Cumhuriyet Kadınları Sergisi’nde gördük Hanri bey bunu ilk şunu yapan Türk kadını diyerek bunları bir sergide toplamış. Gerçekten gezerken ülkemizin nereden nereye geldiğini görmüş olduk. Bize düşen de, bu yüzyıldaki yöneticiler olarak yüzümüzü batıya dönüp, çağdaş uygarlık seviyesinde Ankara’mız ve ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde, Ankara’mızı dünyadaki bütün başkentlerle yarışır ülkemizi de bütün gelişmiş ülkelerle yarışır bir ülke haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışıyoruz.

“BU KOLEKSİYON, 1500’ÜN ÜZERİNDE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE TEMALI ATATÜRK FOTOĞRAFI İÇERMEKTEDİR”

Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcan ise açılışta yaptığı konuşmasında şunları belirtti:

“Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi’nde sayın Hanri Benazus’un vazgeçilemez Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu sergilenecek. Bu koleksiyon, 1500’ün üzerinde çağdaş Türkiye temalı Atatürk fotoğrafı içermektedir. Fiziksel sergilemenin yanında bir sınıflama ile tüm fotoğraflara elektronik ortamda erişilebilmesi planlanmaktadır. Bu benzersiz koleksiyona üniversitemizin ev sahipliği yapması bizlere onu vermektedir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.