Üç ton çiğ köfte, 10 bin kişilik kebap ikram edildi

Üç ton çiğ köfte, 10 bin kişilik kebap ikram edildi

Bahçelievler Belediyesi tarafından Doğu & Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi. Düzenlenen festival kapsamında üç ton çiğ köfte ve 10 bin kişilik kebap ikramı yapıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kebap yaparak vatandaşlara dağıttı.

Yöresel festivaller Bahçelievler’de tüm hızıyla devam ediyor. Bahçelievler Belediyesi bu kez Doğu & Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi. Hükümet Konağı’nın bahçesinde düzenlenen festivale Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde stantları gezen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kebap yaparak vatandaşlara dağıttı.

Vatandaşların Doğu ve Güneydoğu Anadolu müzikleri eşliğinde eğlendiği festivalde, Doğu ve Güneydoğu’ya has yöresel ürünler ve yemekler de ikram edildi. Vatandaşlar çiğ köfte ve kebap ikramı yapılan stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Festival çerçevesinde toplam 3 ton çiğ köfte dağıtıldı. Dün başlayan festival bugün sona erdi.

 

Müzik, eğlence, yemek bu festivalde…

Bahçelievler Belediyesi ve Çiğköfte Üreticiler Derneği (ÇİĞDER) işbirliğiyle düzenlenen festivalde konuşan Başkan Bahadır, “Festivalde Doğu- Güneydoğu müziği var, eğlence var, yemek var. Geçen hafta da Karadeniz Festivali yapmıştık. Orada hamsi, fındık, çay dağıtmıştık. Bu haftada Ramazan öncesi komşularımızla bir festival yapalım dedik. Şimdiden tüm komşularımızın Ramazan-ı Şerif’ini kutluyorum. Burada yaklaşık 10 bin kişilik kebap, 20 bin kişilik çiğ köfte dağıtıyoruz. Tüm Bahçelievler’deki komşularımı buraya bekliyorum. Dün Mahmut Tuncer vardı. Bugün Alişan konserimiz var. Bu güzel havada festivale davet ediyorum. Beraber yemeğimizi yiyelim. Sanatçılarımızı dinleyelim.” dedi.

 

Çiğ köftemiz dünya sofralarında

Çiğ Köfte Üreticiler Derneği Başkanı Mehmet Demirhan, “Biz bugün Bahçelievler Belediyesi ile birlikte 3’üncü festivalimizi yapıyoruz. Bugün 3 ton çiğ köfteyi 50 ustamızla 20 bin dürüm yaparak halkımıza ikram edeceğiz. Biz çiğ köftemizi dünya sofralarıyla buluşturuyoruz. Önce ülkemizin milyonlarca sofrasıyla buluşturduk. Şu anda çiğ köftemizin dünya sofrasıyla buluşturuyoruz. Gençlerimiz yüzde 100 yerli ve milli olan çiğ köftemizle besleniyor” şeklinde konuştu.

Festivale katılan Erhan Çiçek ise “Öncelikle Ramazan öncesinde böyle bir organizasyon olması çok güzel oldu. Halk burada bir araya geldi. Milli birlik ve beraberliğimizin olması açısından son derece önemli bir festival. Ramazan’ın gelmesiyle tüm milletimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güzel bir gün geçirdik. Sayın Dr. Hakan Bahadır’a çok teşekkür ediyoruz. Böyle organizasyonlar oldukça iyi. Halk birlikte eğleniyor.” diye konuştu. Festivale Alişan konseriyle devam edildi. 

m4qvxek5tqosnl9jbpzo1lgf.jpg

cayrztmthz369ecpoxIv4kab.jpg

u4rxa780qedlhpw1intrlaxz.jpg

dpx1yjew8sorw0se73Ilhn54.jpg

l6e8hrqiazlcmvfokvIaezt5.jpg

ncq9i810tr72dmdyljatqsg4.jpg

178xeavelhwggpr4itbw5kzp.jpg

kmylbfqkc4t7i82eqa9p15Il.jpg

cfn981pg7msxzykc3b0oI4qd.jpg

qtIfx2rmzhyp9htnw4vgw1ck.jpg

gbItcyq0lkb4sonnjqs7rx1p.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.