Tuzla Belediyesi’nin ücretsiz ring seferlerinden binlerce vatandaş faydalandı

Tuzla Belediyesi’nin ücretsiz ring seferlerinden binlerce vatandaş faydalandı

Tuzla Belediyesi’nin ilçe içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği ücretsiz ring seferleri, kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. İlçe genelinde hizmet veren ring hatları sayesinde vatandaşlar, Marmaray bağlantı noktalarına ve semt pazarlarına ücretsiz, güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabiliyor.

“GÜNLÜK ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN RİNG SEFERLERİ DÜZENLEDİK”

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, ring seferlerinin yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını vurgulayarak, “Ring seferleriyle komşularımızın günlük ulaşımını çok daha kolay hale getirdik. Bu hatlar sayesinde hem Marmaray’a hem de semt pazarlarına erişim artık hızlı, rahat ve konforlu. Amacımız, toplu taşımadan herkesin eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamak” dedi.

Mimar Sinan Mahallesi sakini Ayşe Demir, uygulamanın hayatlarını kolaylaştırdığını belirterek, “Özellikle sabah işe giderken Marmaray’a yürümek zor oluyordu. Ring seferleri sayesinde hem zaman kazanıyoruz hem de güvenli ulaşım sağlıyoruz. Hayata geçirenlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Mehmet Yalçın ise “Seferlerin saatlerinin Marmaray trenlerine göre düzenlenmesi çok iyi oldu. Artık uzun süre beklemek zorunda kalmıyoruz” diye konuştu.

MİMAR SİNAN-ŞİFA MAHALLESİ-ÇAYIROVA MARMARAY RİNG HATTINA BÜYÜK İLGİ

15 Eylül 2025’te hizmete başlayan Mimar Sinan – Şifa Mahallesi / Çayırova Marmaray Ring Seferi, kısa sürede 3 bin 751 vatandaş tarafından kullanıldı. Hat, mahalle sakinlerinin Marmaray’a kolay ve ekonomik ulaşımını sağlamasıyla bölge halkından yoğun ilgi gördü.

Vatandaşlardan gelen talepler ve Marmaray hareket saatleri dikkate alınarak ring sefer saatlerinde düzenlemeye gidildi. Yeni düzenleme kapsamında seferler, 13 Ekim 2025 Pazartesi itibarıyla hafta içi her gün, sabah ve akşam yoğun saatlerde Marmaray bağlantılarına uygun şekilde hizmet vermeye başladı.

Ring seferi, Mimar Sinan Mahallesi Şehit Er Bahtiyar Maden Parkı ile Çayırova Marmaray İstasyonu arasında tek yönlü olarak gerçekleştiriliyor. Ortalama 30 dakika süren seferler, hafta sonları ve resmi tatillerde yapılmıyor.

AYDINLI SEMT PAZARI RİNG SEFERİ TOKİ’YE UZATILDI

4 Haziran 2024’te başlatılan Aydınlı Semt Pazarı Ring Seferi, bugüne kadar 4.486 kişiyi taşıdı. Yoğun talepler doğrultusunda hat, 3 Haziran 2025 tarihinde Aydınlı TOKİ konutlarına kadar uzatıldı. Böylece vatandaşların semt pazarına erişimi daha kolay hale getirildi.

AYDINTEPE SEMT PAZARI RİNG SEFERİ DE HİZMETTE

Aydıntepe Semt Pazarı Ring Seferi, kısa sürede 503 yolcuya ulaştı. Her hafta düzenli olarak hizmet veren hat, bölge halkına semt pazarına ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor.

VATANDAŞ ODAKLI ULAŞIM HİZMETİ

Tuzla Belediyesi’nin ring seferleri, özellikle toplu taşıma hatlarının yetersiz olduğu bölgelerde vatandaşların günlük ulaşımını kolaylaştırıyor. Uygulama hem trafik yükünü azaltıyor hem de ekonomik ve çevreci bir ulaşım alternatifi sunuyor.








6jpvdzasz3plxvqfwrd4ewxg.jpg

3izpahpmckuxlt5olebaejIu.jpg

4b5ewxnIgxbqoijalk36wyqz.jpg

ygclw9etbr0u1d46yojalgkf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.