TÜSİAD BAŞKANI KASLOWSKİ: TÜRKİYE SANAYİSİNDE VERİMLİ BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM, BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISI VE ÇOK PAYDAŞLI BİR DİYALOGLA MÜMKÜN

TÜSİAD BAŞKANI KASLOWSKİ: TÜRKİYE SANAYİSİNDE VERİMLİ BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM, BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISI VE ÇOK PAYDAŞLI BİR DİYALOGLA MÜMKÜN

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye sanayisinin verimli bir dijital dönüşüm sürecinin...

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye sanayisinin verimli bir dijital dönüşüm sürecinin gerçekleştirilebilmesinin bütüncül bir bakış açısı ve çok paydaşlı bir diyalogla mümkün olabileceğini söyledi.

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD2) kapsamında gerçekleştirilen STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) etkinliğinde, teknoloji kullanıcısı şirketlerle, çağrılara uygun çözüm önerisi olan teknoloji tedarikçileri eşleştirildi. Tüm gün süren etkinlik kapsamındaki panelde 32 konuşmacı görüş ve önerilerini paylaştı.

 

“GELECEĞE DÖNÜK SOMUT ADIMLARIN BELİRLENMESİ GEREKİYOR”

STEP2021'in açılış oturumunda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, katılımcılarla, TÜSİAD SD2 Programının dijital dönüşümde oynadığı rolü ve programın sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi oluşturulmasına katkısı hakkında bilgi verdi. Kaslowski, şunları söyledi:

“Verimli bir dijital dönüşüm sürecinin gerçekleştirilebilmesinin bütüncül bir bakış açısı ve çok paydaşlı bir diyalogla mümkün olabileceği kanaatindeyiz. Bunun için de öncelikli olarak geleceğe dönük somut adımların belirlenmesi gerekiyor. TÜSİAD olarak geçtiğimiz dönemde şirketlerimizin mevcut dijital dönüşüm yetkinliklerinin analiz edilmesine yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma, teknoloji alanında arz ve talep buluşmasında kopukluk yaşandığını ortaya koydu. TÜSİAD SDProgramı da işte bu ihtiyaca çözüm niteliğinde başladı. Programın, KOBİ ölçeğindeki teknoloji şirketlerimize, ürettikleri çözümleri doğru adreslere ulaştırma fırsatı yaratıyor olmasını çok kıymetli görüyoruz. Öte yandan, teknoloji kullanıcısı şirketlerimiz de çözüm arayışlarına verimli biçimde cevap bulabiliyor. Bu yönüyle TÜSİAD SD² programının ülkemizin inovasyon ekosistemine yaptığı katkının çok değerli olduğuna inanıyoruz.” 

“TÜSİAD SD2 İLE UYGULAMA KÜTÜPHANESİNE DÖNÜŞÜYOR”

Teknoloji kullanıcılarının giderek daha spesifik alanlarda çağrılar açtığını ve dar boğazlarını ve beklentilerini daha net ve detaylı tariflediğini gözlemlediklerini belirten TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci, şu bilgileri paylaştı:

“TÜSİAD SD2, bu spesifik çalışma ve ürün geliştirme süreci ile gerçek bir iyi uygulama kütüphanesine dönüşüyor. Teknoloji Kullanıcısı, başvurular arasından bir tedarikçi seçip TÜSİAD SD2'de onunla çalışıyor. Ancak, geçtiğimiz ay yayına aldığımız TÜSİAD SDDijital Platformu tam da bu noktadan hareketle tasarlandı. Mevcut çağrı alanlarından farklı konuları çalışan veya eşleşmeyen teknoloji KOBİ'leri artık bir sonraki çağrı dönemini beklemek zorunda değil. 7/24 yaşayan bir platform oluşturduk. Bir pazar yeri hazırladık. Farklı dijital çözümlerinizi platformda üye kullanıcı ve yatırımcılar için yayınlayabilir ve her an ulaşılabilir olabilirsiniz. Ağımızdaki kayıtlı teknoloji tedarikçisi 1.869'a ulaştı. Tüm tedarikçilerimizi, Platformda dijital çözümlerini yayınlamaya davet ediyoruz. Teknoloji Kullanıcılarını da Platform'a üye olmaya ve Aralık'ta açmayı hedeflediğimiz yeni çağrı döneminde ihtiyaçlarını tarif ederek çağrı açmaya davet ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.