TÜSEDAD: "YAZ AYLARINDA TÜKETİCİLER ET VE SÜT BULMAKTA ZORLANACAK"

TÜSEDAD: "YAZ AYLARINDA TÜKETİCİLER ET VE SÜT BULMAKTA ZORLANACAK"

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), “Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında...

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), “Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşüş ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler et ve süt bulmakta zorlanacaklar” açıklamasını yaptı.

TÜSEDAD’dan yapılan yazılı açıklamada, "Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız" denildi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

İnek kesimlerinin sürmesi halinde tüketicinin yaz aylarında et ve süt bulmakta zorlanabileceği uyarısının yapıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşüş ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaklar. 8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatının 4,70 TL/litre olarak belirlendi. Maliyet hesapları yapılırken ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı. 1 Kasım tarihinden bugüne yem maliyetleri yüzde 53 arttı. 1 litre sütü 5,5 TL'nin üzerinde mal edip 4,70 TL'ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.