TÜRKİYE KAYKAY ŞAMPİYONASI BEYLİKDÜZÜ’NDE

TÜRKİYE KAYKAY ŞAMPİYONASI BEYLİKDÜZÜ’NDE

Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2021 Türkiye Kaykay Şampiyonası...

Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2021 Türkiye Kaykay Şampiyonası Park Disiplini yarışları 24 – 26 Eylül’de Beylikdüzü’nde yapılacak.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap’ta bulunan Skate Park’ta gerçekleştirilecek olan organizasyonda, 19 erkek, 5 kadın sporcu olmak üzere toplam 24 sporcu mücadele edecek. 24 Eylül Cuma günü resmi antrenmanlar ile başlayacak olan etkinlik, 25 Eylül Cumartesi günü ise Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığıİl Temsilcisi, Beylikdüzü Belediye Başkanı ve protokolün katılım sağlayacağı“Elemeler – Yarı Final” yarışları ile devam edecek. Etkinliğin son günü olan 26 Eylül Pazar günü final yarışları ile kapanış seremonisi ve madalya töreni düzenlenecek. Pandemi koşulları altında gerçekleşecek etkinlik öncesi alana girişte HES kodu kontrolü ve ateşölçümü yapılacak. Yarışma sonucunda dereceye giren sporcular ayrıca Beylikdüzü Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan ‘Skate Park’ 5.5 metre ile Türkiye’nin en derin kaykay havuzu olma özelliğine sahip. Beylikdüzü Belediyesi tarafından kente kazandırılan kaykay parkının toplam alanı 3 bin metrekare olmakla birlikte, bin 432 metrekare kaykay alanına sahip olan tesis, profesyonel ve yarı profesyonel kişilerin kullanımına uygun olarak hizmet veriyor. Türkiye’de tasarlanmış, kaykaycıların hızlanmak için ayaklarını kaykay tahtasından indirmeden serbestçe kaydıkları en büyük çanak disiplinindeki olimpik beton kullanılarak yapılan tesis, toplamda dört farklı açıyı da içerisinde barındırıyor. Kaykay Parkı’nın aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyatları’na sporcu yetiştirmesi de amaçlanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.