Türkiye Cumhuriyeti Gençlerin Omuzlarında İlelebet Yaşayacak

Türkiye Cumhuriyeti Gençlerin Omuzlarında İlelebet Yaşayacak

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgal edilen yurdunu, öncedüşman askerlerinden temizlemek, sonra da çağdaş bir ülke haline getirmek içinBandırma Vapuru ile yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder MustafaKemal Atatürk’ün, Milli Mücadele verme kararını Adana’da, Adanalılardan aldığıgüçle verdiğini “Bende bu vekayiin ilk hiss-iteşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” diyerek Adanalılarapayelerin en yükseğini vermiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da hürriyete, zafere, aydınlığa ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatanilk meşaleyi yakan Mustafa Kemal Atatürk, “En Büyük Eserim” dediği TürkiyeCumhuriyeti’ni gençlere bayram olarak armağan ederek, Türk Gençliği’ne olangüvenini de dünyaya ilan etmiştir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi nesillereyol göstermesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasına dayanakolması açısından büyük önem taşımaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türkistiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir”hitabıyla başlayan Gençliğe Hitabe’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanetettiğini ve gençliğin temel görevinin Cumhuriyeti ve değerlerini korumak olduğunuaçıkça belirtmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devamedecek ve sonsuza değin yaşayacaktır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle baştaTürkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü,şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın millibayramını kutluyorum.

 

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.