“Türk Sinemasının Belleği Dergiler” Sergisi Altın Koza Kapsamında İzlenimde

“Türk Sinemasının Belleği Dergiler” Sergisi Altın Koza Kapsamında İzlenimde

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamındaGazeteci-yazar Mazlum Vesek’in hazırladığı “Türk Sinemasının Belleği Dergiler”sergisi açıldı. Bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen festival kapsamında açılansergi 18 Eylül’e kadar Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesindegezilebilecek.

Adanalılar sergiye yoğun ilgi gösterirken, Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar da sergiyi gezenlerarasında yer aldı.

Mazlum Vesek Vesek, “Türk sinemasının belleği açısındanbüyük önem taşıyan bu dergilerin sinemamızın belleğine büyük katkı sunacağınıdüşünüyorum” dedi.

Vesek’in kişisel arşivinden de yayınlarla güçlendirdiğisergide 1950’lerden 1980’e kadar varlık gösteren dergilerden oluşturduğusergide Altın Koza Film Şenliği ile ilgili haberler de yer alıyor.

Türk sinema tarihi alanında yıllardır araştırmalar yaptığınıkaydeden Vesek, “Türk sinemasının senaryo, sansür, sinema emekçilerininmücadelesi, teknik olarak nereden nereye geldiğini görmek için bu dergilerbüyük önem arz ediyor. 1950-1980 arasında sinemamızdaki düşünce tartışmalarınıtakip etmek için de yaptığımız sergide önemli belgeler var” diye konuştu.

DERGİLER ALTIN KOZA ARŞİVİNE BAĞIŞLANACAK

Sergi kapsamında Adanalılarla buluşturduğu yayınları AltınKoza Film Festivali Arşivi’ne bağışlayacağını söyleyen Vesek, “Bizi biz yapanbelleğimizdir. Bu serginin unutulmasını gerekenleri hatırlatmaya vesile olmasıdileğiyle hazırladım. Bu imkanı tanıyan Altın Koza Film Festivali ekibine veilgisini esirgemeyen tüm Adanalılara teşekkür ederim” ifadesini aktardı

Ho0ry2WqV1hXFRlP6xbS3Lgd..jpeg

jeQqpc1Br6TiwG7O3Vz8nChg..jpeg

ocJEpFgl6HPIBMUeCknW0ydV..jpeg

0mES8D6dqxBUh5ZC7wTY4Ikr..jpeg

CXsTiSlkwFnDMZO7u6Y02c9W..jpeg

jbB9VeMCxgvh6uWFOlosSKYT..jpeg

qEN4XgGDKscIWSr75yA9mOUd..jpeg

FXxuRdNjt7P4UkJM2qnH5wVy..jpeg

Gy7lTQWHEPOUc98FAgtszNak..jpeg

6tvExBLdcQoXayrmzAPHOwei..jpeg

uhcHAbImRrNVXzlZfY1o2Sa5..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.