Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

 Dezavantajlıve mülteci kadınlar için 8 Mart kutlaması AdanaBüyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kente göçle gelenkadınları unutmadı.

 

Adana’yagöçle gelen kadınlar ve dezavantajlı grupta yer alan Adanalı kadınlar, AdanaBüyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kadın veAile hizmetleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü’nün birliktedüzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlıkadınlardan oluşan 80 kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemineuygun mesajların verildiği etkinlikte, kendi öykülerini anlatma, mort renklimalzemeden çiçek yaparak farkındalık oluşturma ve birlikteliğin getirdiğisinerjiyi hissetme olanağı buldu.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlıGöç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, hizmet alanı içerisindeki göçmen vemültecilerin mevzuat dahilinde sağlık, istihdam, hukuk, dezavantajlı bireylereyönelik toplumsal destek hizmetleri ve sosyal hizmet alanlarında kamuhizmetlerine erişimlerinin desteklenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesi,hizmet sağlayıcılarının kapasitelerinin güçlendirilmesi, yerel toplulukla göçmentopluluk arasında toplumsal uyumun desteklenmesi amacıyla Göçmen Koordinasyonve Uyum Merkezi’nde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bufaaliyetler kapsamında Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, Kadın ve AileHizmetleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) ile birlikteicra edilen yerel ve göçmen toplulukların birlikteliğine, kaynaşmasına olanaksağlayan etkinlikler arasında, dünyanın her yerinde kadınların, ekonomi,istihdam, adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadelesinin sembolü olan DünyaKadınlar Günü etkinliğine,  vatandaşlarve göçmen gruplar davet edildi.

SOSYALUYUM ETKİNLİĞİ

Entegrehizmet kapsamında sosyal uyum etkinliği, Adana Barosu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire BaşkanıAyten Dolançay,kadınların 1857 yılından bu yana haklarını arayışları ile ilgili haklımücadelelerini anlattı. Ardından IOM Ulusal Hukuk Sorumlusu Avukat MelineÇilingir, Dünya Kadınlar Günü ve kadınların kazanımları konulu interaktiffarkındalık konuşması gerçekleştirdi.

İLHAMVEREN KADIN ÖYKÜLERİ DİNLENDİ

Ardından müzikdinletisi eşliğinde öğle yemeği yenildi ve hemen sonrasında iki farklıkatılımcıdan, yaşamış oldukları ilham veren kadın hikayeleri dinlendi.

Dünya’da tümkadınlar, hakların eşitliğini savunmak, kendilerine uygulanan fiziksel vepsikolojik şiddete dur demek ve seslerini tüm dünyaya duyurmak için her türetkinlikte mor rengi kullanırlar.

Etkinliktekadına yönelik her türlü şiddeti temsil eden renk olan mor kullanılarak yapılançiçekleri birbirlerine hediye eden kadınlar, bu etkinliğin ardından bahçeyeçıkarak mor renkli balonlarla birlikte günü ölümsüzleştirmek üzere fotoğrafçektirdi. Mor renkli balonlar ise umut dolu dileklerle birlikte gökyüzünebırakıldı.

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

C9dkfMq2GxovUOHbzcT3RpW1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.