Turgut Koyuncuoğlu Koşusu'nu Colour Of Light kazandı

Turgut Koyuncuoğlu Koşusu'nu Colour Of Light kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Turgut Koyuncuoğlu Koşusu'nu, Hasan Akbulut'un sahibi olduğu Colour Of Light (Invincible Son - Prenses Ruya / Northern Afleet) jokeyi Muhammed Mir Bilgin idaresinde kazandı. Moz.Org.San.Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Metin Yüksel Akkeyik'in antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkan elde ettiği neticeyle yarış yaşamının 11. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Dragon Fire olurken, Bustany üçüncü, Bikati dördüncü, Piko Piko da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Colour Of Light için bitiriş derecesi 2.10.50 olurken, farklar 2,5 Boy - 2 Boy - 11 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.
 

Turgut Koyuncuoğlu

1929 yılında İzmir'de doğan Turgut Koyuncuoğlu, 1949 yılında Robert Koleji'nden mezun oldu. 1949-53 yılları arasında California ve Stanford Üniversitelerinde Gıda Araştırma Enstitüsü'nde eğitimini tamamladı. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Koyuncuoğlu, 1987-88 yıllarında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Çeşitli dönemlerde ise Disiplin Kurulu'nda görev aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Yüksek Komiserler Kurulu'nda uzun yıllar üye olarak görev yaptı. 2022 yılında aramızdan ayrılan Turgut Koyuncuoğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

 

9sqkcgxuwjtvr3hlzt2se76v.jpg

9rzmvrh7ck3yy0bwgfnfbjl6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.