TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI: BEBEĞİ HASTANEYE ZABITA ULAŞTIRDI

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI: BEBEĞİ HASTANEYE ZABITA ULAŞTIRDI

Tunceli'de, iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, eğitim-öğretim ara verildi. Epilepsi hastası bir bebek, yolların kapalı...

Tunceli'de, iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, eğitim-öğretim ara verildi. Epilepsi hastası bir bebek, yolların kapalı olması nedeniyle zabıta ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.

Tunceli'de iki gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Tunceli Valiliği, kırsal kesimde kar kalınlığının iki metreyi aştığını açıkladı. 342 köy ve 907 mezraya ulaşım sağlanamadığı belirtilirken, ilçelerle ulaşımın ikinci bir duyuruya kadar kesildiği de belirtildi.

Tunceli Merkez Alibaba Mahallesi'nde epilepsi hastası bir aylık bir bebek rahatsızlanınca, ailesi belediyeden yardım istedi. Yolların kapalı olması nedeniyle bebek, zabıta ekipleri tarafından evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

7 YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pertek, Pertek-Hozat, Hozat-Çemişgezek, Tunceli-Ovacık, Tunceli-Nazımiye, Tunceli-Mazgirt, Tunceli-Hozat yollarının ikinci duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldığını açıkladı. A

cil durumlar dışında sürücülerden seyahatlerini ertelemeleri istenilen açıklamada, "Yolda kalan tüm vatandaşlarımız kamu misafirhanelerimizde ve uygun konaklama tesislerinde AFAD İl Müdürlüğümüz ve kaymakamlıklarımız koordinesinde misafir edileceklerdir. Lütfen kurallara uyalım, görevli arkadaşlarımıza yardımcı olalım" denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.