MEB: İSTANBUL'DA DEPREME KARŞI 878 OKUL GÜÇLENDİRİLDİ, 375 OKUL YENİDEN YAPILDI

MEB: İSTANBUL'DA DEPREME KARŞI 878 OKUL GÜÇLENDİRİLDİ, 375 OKUL YENİDEN YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı deprem riskine karşı 2006 yılından bu yana 878 okulun güçlendirildiğini, 375 okulun yeniden yapıldığını açıkladı.

Özgür Eren YILMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) deprem riskine karşı 2006 yılından bu yana 878 okulun güçlendirildiğini, 375 okulun yeniden yapıldığını açıkladı.

CHP İzmir Millletvekili Tuncay Özkan’ın soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, “2020 yılı içerisinde proje çalışmalarına başlanan 1.505 güçlendirme projesinden, 1.456 projenin çalışmaları tamamlanmış, 669 proje sözleşmeye bağlanmıştır. 669 projeden 411'inin geçici kabulü yapılmış olup, 258'inin imalatı sürmektedir” bilgilerini paylaştı.

Bakanlık, deprem riskine karşı alınan önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Yaşanan herhangi bir depremden sonra, binalarımız, teknik ekiplerce incelenerek, hasar durumuna bağlı olarak onarılmakta, güçIendirilmekte veya yıkılıp yeniden yapılmaktadır. Bölgede ihtiyacın olduğu tespit edilmişse, deprem performans kriterini sağlamadığı için yıkılan okulların yerine yenisinin yapılmasına Devlet Yatırım Programı ve İl Yapım Programı kapsamında öncelik verilmektedir. Bakanlığımıza başvuran hayırseverler de öncelikle bu projelere yönlendirilmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.